Egyetem

Öt év alatt 4,5 millió látogató az SZTE tanulmányi központjában

Öt év alatt 4,5 millió látogató az SZTE tanulmányi központjában

2009. december 9., szerda
Öt év alatt 4,5 millió látogató az SZTE tanulmányi központjában

A megnyitás óta eltelt öt évben mintegy 4,5 millió regisztrált látogatót fogadott a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központja - tájékoztatta Majó Zoltán, az intézmény fejlesztési igazgatója az MTI-t.

A mintegy nyolcmilliárd forintos beruházással elkészült központ - amely a hazai felsőoktatásban egyedülálló módon napi tizenkét órán át nyitva tart - egyszerre működik oktatási, tanulási, szolgáltatási és konferenciatérként - mondta a szakember. Hétfőtől szerdáig az egyetem karainak nagy előadásait tartják az épületben, az itt meghirdetett kurzusokra szemeszterenként több mint tízezer diák iratkozik be. Nemcsak a hagyományos oktatás színteréül szolgál azonban a központ, itt rendezik a szabadegyetem előadásait is. A tanulási tér maga a modern könyvtár, ahol a látogatók a polcokon mintegy 300 ezer könyvet és folyóiratot érhetnek el a több mint másfél millió darabos teljes állományból. A könyvtár informatikai kabinetjeiben pedig gyors internetes kapcsolattal rendelkező számítógépeken a rohamosan növekvő digitális állomány, az elektronikus adatbázisok tucatjai mellett több mint 10 ezer szakfolyóirat elektronikus változatában is böngészhetnek az egyetem polgárai. A központban működik a diákok ügyeit intéző Hallgatói Szolgáltató Iroda, jegyzet- és egyetemi ajándékbolt, s az egyetem központi épületének rekonstrukciója idejére itt kaptak helyet az SZTE vezetői is. A központban eddig csaknem nyolcezer hallgató vehette át diplomáját, az épület azonban az ünnepi egyetemi események mellett évente átlagosan kétszáz üzleti, kulturális és tudományos rendezvény - köztük számos, több száz fős nemzetközi konferencia - számára is helyszínül szolgál.

Majó Zoltán

elmondta, hogy az épület éves üzemletetési költsége 380-400 millió forint - a kiadások mintegy fele energia és közmű jellegű ráfordítás -, ennek 10-15 százalékát teremti elő a központ kongresszusok rendezéséből.


TIK főbejárat

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.