Közélet

Orbán utcahosszal Mesterházy előtt

Orbán utcahosszal Mesterházy előtt

2009. december 17., csütörtök
Orbán utcahosszal Mesterházy előtt

A megkérdezettek 36 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek, míg Mesterházy Attila csak 7 százalékos támogatottságot tudhat maga mögött – derül ki a Nézőpont Intézet decemberi, a Heti Válasz számára készített közvélemény-kutatásából. A MSZP jelöltjét még az MDF kormányfőjelöltje, Bokros Lajos is megelőzi. A Horn-kormány volt pénzügyminiszterét a megkérdezettek 16 százaléka tarja alkalmasnak.

A pártok támogatottságában nem történt érdemi változás az előző hónaphoz képest. A december elején készített felmérés szerint a frontvonalak megmerevedtek, és a Fidesz őrzi előnyét a szocialistákkal szemben. Az összes megkérdezett körében a legnagyobb ellenzéki párt 39 százalékot, az MSZP 10 százalékot ért el. Az aktív szavazók között a Fidesz minden második válaszadó támogatását bírja, míg az MSZP csak 12 százalékot ért el.

További részleteket ITT

olvashat a témáról

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.