Közélet

Orbán: Ideje volna, hogy kormánytagokat is elérjen az őrizetbe vétel

Orbán: Ideje volna, hogy kormánytagokat is elérjen az őrizetbe vétel

2009. december 11., péntek
Orbán: Ideje volna, hogy kormánytagokat is elérjen az őrizetbe vétel

A kormányváltás után a Fidesz feltárja az összes korrupciós ügyet, a hatóságoknak pedig meg kell kezdeni az eljárásokat. Orbán Viktor pártelnök az InfoRádiónak nyilatkozva úgy fogalmazott: dicséretesek ugyan az eddigi őrizetbe vételek, bár számuk még kevés és már itt volna az ideje, hogy ezek kormánytagokat is elérjenek.

A Fidesz a kormányváltás utáni vizsgálatokkal feltárja a korrupciós ügyeket, és azok végére fog járni - mondta az InfoRádiónak Orbán Viktor. A legnagyobb ellenzéki párt elnöke szerint az ország számára sem előnyös, hogy az erők tekintélyes részét a korrupció felszámolására kell fordítani, de ha már nem tudták megakadályozni, hogy a szocialisták kormányzati rangra emeljék a korrupciót, akkor annak felszámolására kell törekedni. A Fidesz elnöke kijelentette, hogy eltökélt a nagy korrupciós ügyek feltárása érdekében, majd hozzátette: az új polgári kormány minden erőt meg fog adni a rendőrségnek, valamint az ügyészségnek a vizsgálatok lefolytatásához, így azoknak pénzügyi vagy személyi korlátai nem lesznek.

További részletek a témáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.