Bulvár

Megelőzési Mikulás-parti a Vadasparkban + HANGOK

Megelőzési Mikulás-parti a Vadasparkban + HANGOK

2009. december 3., csütörtök
Megelőzési Mikulás-parti a Vadasparkban + HANGOK

Vadasparki Megelőzési Mikulás-partit szervezett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Szegedi Vadaspark, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelem, a Csongrád Megyei Mentőszolgálat valamint a Rádió Plusz és a Generali a Biztonságért Alapítvány közreműködésével - tájékoztat közleményében M. Toronykőy Márta r. őrnagy, bűnmegelőzési osztályvezető.

A rendezők célja az volt, hogy egy kellemes, kalandozásra alkalmas környezetben hívják föl a szegedi általános iskolások figyelmét a korosztályukat leginkább veszélyeztető bűn- és baleseti veszélyekre, az állatok és növények szeretetére, tiszteletére. Fontos, hogy a gyermekek azzal is tisztában legyenek, hogy a felismerés és elkerülési lehetőségek mellett, baj esetén, melyek azok a legfontosabb telefonszámok, melyeket tárcsázva a segítség rögtön érkezik. A fiatalok biztonságos életre nevelése nem lehet kampányfeladat, fontos, hogy az év minden napján egyforma figyelmet fordítsunk rájuk az összefogás, a tevékeny tenni akarás jegyében - hívja fel a figyelmet a közlemény. A Vadasparki Megelőzési Mikulás-partira 10 szegedi iskola jelentkezett. Az ünnepélyes megnyitót „katonás-rendőrös” eligazítás követte, majd a 132 diák négyfős csoportokban elindult, hogy hét állomáson tegye próbára ismeretét, ügyességét. Az állatsimogató mellett volt célba lövés is a tűzoltók állomáshelyén, igaz most csak vízzel. A mentősöknél az újraélesztést lehetett gyakorolni, de azt is megtudhatták, hogy mi a teendő égési sérülés esetén. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság két standdal készült, míg az egyiken kerékpáros ügyességi pályán történő áthaladás volt a tét, a másikon biztonsági tesztet töltöttek a versenyzők. Egy puzzle kirakása egyszerű feladatnak tűnhet, de stopperral mérve már nehezebb a helyzet, amivel szembesültek is a versenyzők. A szervezők minden diáknak készítettek egy kis „biztonsági Mikulás-csomagot” megköszönve aktivitásukat, lelkes részvételüket, amelyet a program végén vehettek át. A versenyben I. helyezést ért el a Hunyadi János Általános Iskola LEOPÁRD csapata. II. az Alsóvárosi Általános Iskola GEPÁRD négyes lett, míg a III. helyen a Makkosházi Általános Iskola TIGRISei végeztek. Tanárnak, szülőnek, szakembernek egyaránt fontos, hogy gyermekeink számára minden nap biztonságosan kezdődjön! Erről szólt ez a nap, egy nap, amellyel mindenki nyert. Hallgassa meg a Rádió Plusz hanganyagait!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.