Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Közélet

Mars teresek nyílt levele Botka Lászlónak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

A Mars téri kereskedők nyílt levelet írtak Botka Lászlónak, melyben kifejtik, hogy igaztalan vádak sora éri őket folyamatosan, miközben ők semmi mást nem tesznek, minthogy kiállnak jogaikért.

Nyílt levél Botka Lászlónak, Szeged Polgármesterének!

Tisztelt Polgármester úr!

Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester sajtóközleményt tett közre november 30-án, azt követően, hogy az éj leple alatt a Mars téri piacon, véleményünk szerint bűncselekmény-gyanús körülmények között, a televíziós kamerák kereszttűzében, sajtómunkatársak, rendőrök jelenlétében, minket, pavilontulajdonosokat kirekesztettek. Némelyikünk több milliós árukészletét, magándolgainkat, pénztárgépeinket, bizonylatainkat a lezárt pavilonokat feltörve és oda behatolva ismeretlen személyek kihordták, és a mai napig ismeretlen helyre szállították azokat, szinte az 50-es évek rákosi-diktatúrájának korszakát felidézve!
Ezt megelőzően ön a nyilvánosság előtt minket megalázó beszédeiben „magukat kereskedőknek nevező bódétulajdonosoknak” titulált, üzenve, hogy nem fogjuk megakadályozni a beruházást!
Nagy Sándor alpolgármester önt is túllicitálva, úgy állít be a közvélemény előtt minket, hogy 13 ember megy neki magatartásával 170 ezernek.
A valóságot elferdítve azt állítja közleményében, hogy „Tizenhárom kereskedő évekkel ezelőtt jogerősen megszüntetett bérleti szerződéssel, visszavont működési engedéllyel és mindenféle jogalap nélkül fejenként több tízmillió forintot követelt Szeged város adófizetőitől ingóságaiért.”
Miközben a valóság az, hogy több kereskedőnek a mai napig van érvényes bérleti szerződése, működési engedélye.
Vannak kereskedők, akiknek felül-építménye nem üzletként működött, és nem is kellett annak használatához működési engedély, tekintettel arra, hogy, az előtetővel lefedett részen árult.
Hazudik az alpolgármester úr abban is, hogy fejenként több tízmillió forintot követeltünk mindenféle jogalap nélkül, hiszen 2009. október 28.-án ő maga keresett fel minket, és invitált egyeztető tárgyalásra, ahol elmondta, hogy a beruházás megvalósítása érdekében megegyezni óhajt a város velünk.
Elismerte, hogy mind az elmaradt üzleti haszon, mind a pavilonjaink utáni kártalanítási igényünket megalapozottnak tarja a városvezetés, és ebben egyezkedni óhajt.
Ezt követően 4 kereskedőtől árajánlatot kért, azonban a többi kereskedőtől a mai napig nem kért, tekintettel arra, hogy azok kifejezetten ragaszkodtak ahhoz, hogy azt a város tegye meg! Tehát, milyen, fejenkénti tízmilliókról beszél?
Azt nyilatkozta az alpolgármester, hogy „Azzal zsarolták a várost, hogy miután ingóságaik építési területen vannak, ottlétükkel megakadályozzák a terület rendezését és az új nagycsarnok építését”
Ezt a teljesen felháborító, és a fentiekkel együtt rágalmazásnak tűnő kijelentését a legmesszebb menőkig visszautasítjuk. Soha ilyet nem mondtunk, és nem is óhajtunk mondani. Különösen, hogy sohasem ismertük el pavilonjaink ingóság-jellegét, és arról sem tudunk, hogy a bíróság is annak tartaná őket. Több építési engedély, valamint jogerős ítélet pedig ennek ellenkezőjét bizonyítja.
Zsarolással „megvádolni” minket egyenesen arcátlanság!
Ha így van, tegyenek büntető feljelentést, hiszen a zsarolás büntetőjogi kategória, és az eljárás során megvédjük magunkat.
A nyilvánosság előtt zsarolónak nevezni minket, úgy gondoljuk, kimerítheti a jó hírnév megsértését és a rágalmazás jogi kategóriáját is.
Azt meg különösen kikérjük magunknak, hogy a városvezetés és az ellenzéki pártok közötti eltérő vélemények az ügyben azt a színezetet öltsék, hogy az ellenzéknek nincs joga véleményét az ügyben kifejteni, és ennek „ódiuma” – Nagy Sándor szavaival élve – fejünkre hullna?
Mi nem tudjuk, és nem is akarjuk megakadályozni, hogy az ügyben a pártok állást foglaljanak.
Különösen akkor nem, mikor a Bartha László vezette Fideszes városvezetést önök támadták a legvehemensebben, mert a Mars térre csarnokot akart építtetni. De, úgy látszik, az önök emlékezete rövidebb, mint a miénk!
És ne feledje, polgármester úr, hogy a kereskedők között különböző pártállású, és párton kívüliek vannak, akinek az a véleménye, hogy a hülyeség nem pártfüggő!
Mi úgy gondoljuk, hogy civil emberek vagyunk, akiket felelőtlenség volt közszereplővé tenni, és minket a közvélemény előtt zsaroló, hőbörgővé degradálni, hiszen mi mindig és mindenkor jogkövető magatartást tanúsítottunk, amit úgy vélünk, az önök részéről nem kaptunk vissza!
A kialakult konfliktushelyzetnek nem mi vagyunk a kezdeményezői, ezért annak jogszerű megoldásának a kulcsa sem a mi kezünkben van!

Szeged, 2009-12-03

Üdvözlettel:

A Mars téri pavilontulajdonosok

Hírzóna

Besúgók ügyködnek a Jobbikban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A párt több egykori politikusa szerint.

Tovább olvasom

Hírzóna

Elégedettek az ügyfelek a Csongrád megyei kormányablakok működésével

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tavaly több mint 700 ezer ügyben vették igénybe a hivatal szolgáltatásait.

Tovább olvasom

Egészség

Az idősotthonokban fertőzöttek fele már meggyógyult

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Az operatív törzs rendszeresen védőeszközökkel segíti az intézményeket.

Tovább olvasom

Aktuál