Közélet

Magyar Anna nyílt levele Solymos László szegedi alpolgármesterhez

Magyar Anna nyílt levele Solymos László szegedi alpolgármesterhez

2009. december 11., péntek
Magyar Anna nyílt levele Solymos László szegedi alpolgármesterhez

Az alábbiakban közöljük Magyar Annának, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének Solymos László gazdasági alpolgármesternek írott nyílt levelét.

Tisztelt Solymos László Alpolgármester Úr!

Köszönettel vettük aggódó sorait az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkkal kapcsolatban. Ugyanakkor értetlenül állunk a levél előtt, és furcsának tartjuk, hogy épp azok aggódnak leginkább a Nemzeti Emlékpark sorsáért, akik ellehetetlenítik a vidéki emberek életét. Az Ön MSZP-s párttársai parlamenti szavazataikkal, megszüntetik a vasúti szárnyvonalat, megszavazzák az MTV szegedi stúdiójának bezárását, és teljesen kivéreztetik az önkormányzatokat, kórházakat, és az intézményeket. Cinikusnak tartom, hogy hatékony gazdálkodást emlegetnek azok, akik 120 milliárd forintot vesznek el az Önkormányzatoktól. Ez ma Magyarországon 6 megye teljes éves költségvetését jelenti! Bizonyára elkerülte figyelmét az is, hogy a folyamatos megszorítások ellenére, a többségi tulajdonos Csongrád Megyei Önkormányzat csak ebben az évben az ÓNTE turisztikai fejlesztésére 109 millió Ft-ot fordít saját költségvetéséből. Teszi ezt annak ellenére, hogy az Emlékpark az egyetlen olyan kulturális közintézmény, amely valamilyen rejtélyes oknál fogva nem élvezi a jelenlegi kormány támogatását. Tisztelettel kérem Képviselő Urat, hogy Szeged MSZP-s várospolitikai alpolgármesterként, járjon közbe párttársainál Botka László polgármesternél, Ujhelyi István államtitkárnál, Géczi József Alajos és Kozma József országgyűlési képviselőnél, hogy a még hivatalban lévő jelenlegi kormány támogassa az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkot! Úgy gondolom, hogy ez lenne a felelős és valós aggodalom jele az Ön részéről! Szeged, 2009. december 11.

Üdvözlettel: Magyar Anna sk. a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.