Közélet

Közlekedésrekonstrukció: lesznek-e további csúszások?

Közlekedésrekonstrukció: lesznek-e további csúszások?

2009. december 28., hétfő
Közlekedésrekonstrukció: lesznek-e további csúszások?
Az úgynevezett elektromos tömegközlekedési nagyprojekt keretében augusztus 26-án indult el az 1-es villamos vonal felújítása. Ennek véghatárideje jövő év októbere. Az első szakasz, a Boldogasszony sugárút átadása közel egy hónapot csúszott. A kivitelező szerint a további határidők – az időjárás függvényében – tarthatóak. A Boldogasszony sugárúti szakasz december elsejére tervezett műszaki átadása két hét csúszással, december 15-én kezdődött meg; itt a csúszás fő okaként a kivitelezők az időjárást és a pontatlan közműtérképet jelölték meg. A műszaki átadás az érvényes jogszabály szerint egyébként 30 napig tarthat, addig munkaterületnek minősül a sugárút, tovább dolgoznak a járdaszigeteken, bicikliúton a munkások. A villamosnak január 15-én végig kellene mennie az 1-es vonalán. A felújítást irányító Szeged Pólus Kft. projektigazgatójától, Tapasztó Sándortól megtudtuk, hogy a határidőt csak a zord időjárás befolyásolhatja. A kft. folyamatosan ellenőrzi a kivitelezőket, és amint újabb igazolatlan csúszás merülne fel, érvényesítheti a kötbért. Sajnos a Boldogasszony sínvonalának felújítása nem érintette az autóút régi aszfaltjának hibáit, így a Hősök kapujától kifelé az új körforgalomig – az autósok bosszúságára – a sugárúton megmaradtak a kisebb kátyúk, szintkülönbségek, mert a pénzkeret ezeket a munkálatokat már nem fedezte volna.
Tapasztó Sándor portálunknak elmondta, hogy február 28-ig kell átadni a rókusi csomópont jelzőlámpás körforgalmát, ami szakértők szerint a jelen állapotokat nézve csak nagyon feszített munkatempóban és kedvező időjárási körülmények között tartható. A felújítás következő szakasza a Párizsi körút és a Kossuth Lajos sugárút kereszteződése. Itt hétfőn kezdődött el az útbontás, s várhatóan három hétig dolgoznak majd a munkások. A kereszteződésben táblák jelzik a forgalom elterelését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.