Gazdaság

Komoly bajban az önkormányzatok

Komoly bajban az önkormányzatok

2009. december 21., hétfő
Komoly bajban az önkormányzatok

Soha nem voltak ilyen rossz helyzetben az önkormányzatok, mint amilyenben jövőre lesznek. A Világgazdaság összeállítása szerint a fűnyíróelvszerű elvonások miatt több település kerülhet a csőd szélére. Ma már alig van olyan város vagy község, amelynek egyáltalán nincs hitele – olvasható a HírTV.

A Világgazdaságnak

Karsai József

, Battonya szocialista polgármestere kijelentette: a kormányzati megszorítások mellett az áfa-emelkedés és a jövő évi infláció mértéke is hozzájárul a hiány növekedéséhez. A politikus a korábbi hiány másfélszeresével számol 2010-ben Battonyán. A jövő évi költségvetésben a kormánypárti képviselők 120 milliárd forintot vontak el az önkormányzatoktól, az elvégzendő feladatokat azonban nem csökkentették. A folyamatos forrásmegvonások következtében az önkormányzati szektor teljes adósságállománya - Budapesttel együtt - már 800-1000 milliárd forint között mozog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.