Bulvár

Kék hírek: lopott autó és kerékpár

Kék hírek: lopott autó és kerékpár

2009. december 17., csütörtök
Kék hírek: lopott autó és kerékpár

15 perc alatt elfogták a Mórahalmi Rendőrőrs munkatársai azt a férfit, aki tegnap kora délután elvitt egy lezáratlan autót Ásotthalomról. Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai pedig két körözöttet fogtak el tegnap. Egyikőjüket egy kerékpárlopás-sorozat miatt keresték - közölte Szenti Szabolcs sajtószóvivő.

Az első ügy tanyán élő gyanúsítjának elmondása szerint tegnap busszal bement Ásotthalomra vásárolni, majd betért egy kocsmába is melegedni. Amikor hazafelé indult volna, még mindig nagyon fázott, ezért megörült, amikor az út szélén meglátott egy lezáratlan Ladát, amiben még az indítókulcs is benne volt. Ekkor úgy döntött, hogy nem várakozik a buszra, hanem inkább elköti a kocsit és azzal megy tovább. Így is tett, azonban a bűncselekményt a sértett gyorsan felfedezte, és bejelentette a rendőrségre. A járőröknek rádión kiadott körözés eredményeként a Szegedi Rendőrkapitányság Mórahalmi Rendőrőrsének munkatársai a városba bevezető úton fel is figyeltek az autóra és megállították annak 71 éves sofőrjét. A férfi azonnal elismerte, hogy nem az övé az autó, sőt még azt is, hogy jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott a vezetés megkezdése előtt. Ez utóbbit igazolta a megfújt szonda is, ami jóval a bűncselekményi értékhatárt fölötti alkoholos befolyásoltságot jelzett. A gyanúsítottat a rendőrök előállították. Jármű önkényes elvétele és ittas járművezetés miatt indult ellene büntetőeljárás. Vezetői engedélyét a Mórahalmi Rendőrőrs elvette. Két körözöttet is elfogtak a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai tegnap. Egyikőjüket egy kerékpárlopás-sorozat miatt keresték. A 49 éves férfit a vasúti töltés mellett lévő fabarakkban fogták el a rendőrök. Ellene a Szegedi Rendőrkapitányság bocsátott ki elfogatóparancsot, mivel a nyomozók gyanúja szerint több kerékpárt is eltulajdonított a közelmúltban Szeged területéről. Egy 25 éves férfit a munkahelyéről állítottak elő az egyenruhások, mivel elfogását a Vám- és Pénzügyőrség csődbűntett megalapozott gyanúja miatt elrendelte. Az elfogott gyanúsítottak további sorsáról a körözést elrendelő hatóságok döntenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.