Kedd: „Ajándék” Pécsi Ildikótól

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az adventi ünnepvárás jegyében, új irodalmi összeállítással kedveskedik a szegedieknek Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kedden a Somogyiban. A komolyzene kedvelőinek három hangversenyt is ajánlunk, és több helyszínen is előadásokkal várják a gyermekeket. Az IH-ban ismét Tiéd vagyok pont hu, folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, a Dóm téren továbbra is adventi műsorok. Az 56. Országos Amatőrfilmes Fesztivál díjnyertes filmjeit vetítik, illetve Mezei Máriára és Karády Katalinra emlékeznek a Közéleti Kávéházban, és Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője tart előadást a TIK-ben. Állítólag esős idő lesz kedden – igazán érdemes moziba menni, – este pedig lesz Dumaszínház és néhány hangulatos buli is.

Szimfonikus hangversenyek

A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 12 órakor Ifjúsági hangverseny délidőben. Műsor: Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány, Mozart: Simfonia concertante. Közreműködik: Steiler Tamás – oboa, Zoltán Péter – klarinét, Belházy Gyula – fagott, Szabó László – kürt, vezényel: Pál Tamás. Ugyanitt 19.30-kor a Szegedi Szimfonikus Zenekar hangversenye. Műsor: Brahms: Akadémiai ünnepi nyitány, Mozart: Simfonia concertante KV. 297, Brahms: IV. szimfónia, e-moll, op.98. Közreműködik: Steiler Tamás – oboa, Zoltán Péter – klarinét, Belházy Gyula – fagott, Szabó László – kürt, vezényel: Pál Tamás (Fricsay/2 bérlet).

A SZTE Zeneművészeti Kar Szimfonikus Zenekarának hangversenye kedden 18.30-kor kezdődik a SZTE Zeneművészeti Kar Fricsay Ferenc Hangversenytermében. Műsor: F. Mendelssohn: Hebridák-nyitány, J. Haydn: C-dúr szimfónia Nr. 9, Beethoven: IV. B-dúr szimfónia. Vezényel: Somorjai Péter.

Színielőadások gyermekeknek

A Kisszínházban kedden 10 és 14 órakor Az aranyszőrű bárány – zenés mesejáték. (Délelőtt a Malacka 2. bérlet, délután a Micimackó 2. bérlet érvényes.)

A Kövér Béla Bábszínház nagytermében kedden délelőtt 10 órakor Rest mese (Papírsárkány bérlet).

Az újszegedi Rendezvényházban kedden 16 órakor Krampusz Kornél mestersége – a Szegedi Nemzeti Színház művészeinek gyerekelőadása.

A Somogyi programjai

A Somogyi-könyvtár 1. emeleti folyóirat- olvasótermében kedden 16.30-kor „Ajándék” – Pécsi Ildikó önálló estje. Az adventi ünnepvárás jegyében, új irodalmi összeállítással kedveskedik a szegedieknek Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A művésznő egy színháztörténeti szenzációnak számító meglepetést is tartogat közönségének… A program, mint a Somogyi-könyvtár valamennyi rendezvénye, ingyenes. Zongorán közreműködik: Szűts István.

A Móra utcai fiókkönyvtárban kedden 14 órakor a Nyugdíjas klub karácsonyi összejövetelét tartják.

IH rendezvények

Az IH Rendezvényközpontban kedden 19 órakor Tiéd vagyok pont hu?! – kamaramusical – a Pinceszínház társulatának előadása. A darabot erőteljes szexuális témája és szövege miatt csak 16 éven felülieknek ajánlják, annál is inkább, mivel a swinger klubok világába is elkalauzolja nézőit. A jegy ára elővételben 2000,- Ft, az előadás napján: 2300,- Ft.

Művészettörténet a Reökben

Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. Az előadások nem csupán az egyetemi hallgatók számára lehetnek érdekesek, így a Reök látogatói is lehetőséget kapnak arra, hogy betekintsenek a művészetek rejtelmeibe, mindezt Nátyi Róbert lehengerlő előadásmódját követve tehetik meg kedden 12, 14 és 16 órától.

Dóm Téri Advent

Kedden a Dóm téren 10-19 óráig kézműves vásár. 15 órakor Apáról fiúra – bálamuzsikák népi hangszerekkel. A hangszereket Szurdi Zsolt és Szurdi Gergő szólaltatja meg. 17 órakor a Csörgősipka Bábegyüttes műsora: Lucázó. 18 órakor a Szeged Linedance Klub műsora.

Közéleti Kávéház

Az SZTE Állam- és Jogtudományi Kar 3. emeleti társalgójában (Tisza Lajos krt.54.) kedden 16 órakor az 56. Országos Amatőrfilmes (Függetlenfilmes) Fesztivál díjnyertes filmjeinek vetítése. A filmek megtekintését ajánljuk azoknak is, akik kedvet éreznek a filmalkotásra. 2010. február végén Szeged ad otthont a Kelet-magyarországi amatőr filmesek fesztiváljának. A felsorolt filmek kedvet és ötletet adhatnak az alkotásra és a nevezésre. Részletek a www.netrend.szeged.hu/sites/civilcafe oldalon.

A Korzó Zeneházban (bejárat Feketesas u. felől) kedden 18 órakor Karády és Mezei, a két díva – zene, és emlékezés Mezei Máriára és Karády Katalinra. Közreműködnek: Arany János (zongora) és Magyarossy József (ének). Házigazda: Magyarossy József ügyvéd.

A TIK programjai

A SZTE TIK Kiállítási térben kedden 9 órakor Herbalife promóciós szaktanácsadás és tájékoztató előadás. A tanácsadás témája az egészséges életmód melynek keretében testösszetétel mérésre is lehetőség nyílik az InBody 720 egészségdiagnosztikai műszer segítségével.

Ugyanitt a Nagyelőadóban kedden 18 órakor a Szegedi Társadalomtudományi Szakkollégiuma által szervezett előadáson Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője „Sólyom László köztársasági elnök tevékenysége, különös tekintettel a jelölési és vétózási gyakorlatra” címmel ad elő.

Keddi moziműsorok

A Grand Caféban kedden:

19 órakor: Iszonyat – feliratos angol film, rendező: Roman Polanski.

21 órakor: Két szerető – feliratos amerikai film, rendező: James Gray.

A Belvárosi Mozi keddi műsora:

Zsigmond Vilmos terem:

14 órakor: Alvin és a mókusok– színes, szinkronizált amerikai családi vígjáték. Rendező: Tim Hill.

16 és 18 órakor: Karácsonyi ének 3D – színes, szinkronizált amerikai animációs fantasy, rendező: Robert Zemeckis.

20 órakor: Julie&Julia – Két nő, egy recept – színes, feliratos amerikai vígjáték, rendező: Nora Ephron.

Balázs Béla terem:

16 órakor és 20.30-kor: Tiszta Napfény – színes, feliratos amerikai komédia, rendező: Christine Jeffs.

18.15-kor: Pippa Lee négy élete – színes, feliratos amerikai dráma. Rendező: Rebecca Miller.

Csőke József terem:

16.15-kor és 20.45-kor: Max Manus – színes, feliratos norvég-dán-német életrajzi film, rendező: Joachim Ronning, Espen Sandberg.

18.30-kor: Amikor 13 újhold van egy évben – színes, feliratos német film, rendező: Rainer Werner Fassbinder.

Kedd esti bulik

A Millenniumi Kávéházban (Dugonics tér 12.) kedden 19 órakor Stojšić Jovan zongorázik.

A JATE Klubban kedden 19 órakor Dumaszínház. Fellép: Dombóvári István és Badár Sándor.

A SZOTE Klubban kedden 22 órakor NO COMMENT Party – Karányi vs. DJ Kincses.

Az Icon Café & Lounge-ban kedd este Blues est.

A Garaboncziás Borozóban kedden 20 órakor Free Drum&Bass party.

Előző sztori

230 gyermekhez érkezik a Mikulás-futam

Következő sztori

Az 5 %-os parlamenti küszöb mérce