Bulvár

Jogerősen elítélték egy szegedi férfi kirablóját

Jogerősen elítélték egy szegedi férfi kirablóját

2009. december 1., kedd
Jogerősen elítélték egy szegedi férfi kirablóját

Két év és két hónap börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki három társával több mint 17 millió forintot rabolt el egy szegedi férfitól még 2005-ben.

A Csongrád és Békés megyei elkövetők 2005-ben kerültek kapcsolatba egy illegális pénzváltással is foglalkozó szegedi autókereskedővel, akinek 10-12 millió forintos elszámolási vitája volt a feltehetőleg szintén illegális pénzváltással foglalkozó későbbi sértettel. A vádlottak ráálltak arra, hogy közreműködnek a pénz visszaszerzésében, ezért 2005 augusztusában terepszemlét tartottak a sértett szegedi házánál. Szeptember 12-ére virradóra a házhoz mentek, ahol megvárták, hogy a férfi - szokásának megfelelően - hajnali 5 óra körül sétálni vigye a kutyáját. Amikor a sértett kilépett az ajtón, az egyik vádlott megütötte, majd a földre szorították és egy ujjbilinccsel a hüvelykujjait összekötözték. Az egyik vádlott egy sokkolót nyomott a férfi nyakához, miközben pénzt követeltek tőle, majd az elkövetők kérésüket több ütéssel és rúgással is nyomatékosították. A sértett a bántalmazás ellenére sem volt hajlandó elárulni, hol tartja a pénzét. Eközben két vádlott bement a házba, ahol a sértett felesége és lánya aludt. Felébresztették a nőket, s tőlük is pénzt követeltek, s az asszonyt meg is kötözték. A házat átkutató tettesek egyike egy ágyneműtartóban elrejtett szatyorban nagyobb mennyiségű magyar és külföldi papírpénzt talált. A vádlottak a zsákmánnyal - legalább 17,6 millió forinttal - egyikük lakására mentek, a pénzből 2 millió forintot elkülönítettek az eljárás során ismeretlenül maradt megbízójuknak, a maradékot pedig egyenlő arányban elosztották egymás között. Az első fokon eljáró bíróság önbíráskodás, illetve rablás bűntette miatt hozott, egy év és három év három hónap közötti szabadságvesztést kiszabó ítélete három vádlott esetében jogerőre emelkedett. Az ítélet ellen fellebbező harmadrendű vádlottat a táblabíróság jogerősen két év és két hónap börtönbüntetéssel sújtotta. A vádlottakat egyetemlegesen kötelezték arra, hogy mintegy 17,5 millió forintot és annak kamatait fizessék meg a sértettnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.