Közélet

Jobbik: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

Jobbik: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

2009. december 4., péntek
Jobbik: amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten
Este 7 órára demonstrációt hirdetett meg a Jobbik a lovas szobor körüli építkezés helyszínén. Mintegy 25-30 demonstráló gyűlt össze, árpádsávos zászlókkal, békésen várakoztak, míg a Reök-palota sarkánál ácsorgó három rendőr figyelte az eseményeket. Fél 8-ra sajtótájékoztatót hirdettek, de Tóth Péter elnök csak jó félórás késéssel érkezett. Elmondta, felháborítónak tartják a Fidesz politikáját, amely szerintük összemossa a Jobbikot az MSZP-vel. Semjén Zsolt KDNP-s elnök portálunkon is megjelent, lakossági fórumon elhangzott kijelentésére reagáltak a jobbikosok. „Semjén nyilatkozata nevetséges” – folytatta Tóth –, „a Jobbik az egyetlen nemzeti párt és az egyetlen ellenzéki párt, amely kitartott amellett, hogy menjen a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány. Amikor Bajnait beiktatták, nem láttuk, hogy a távozását követelte volna akár Semjén, akár a KDNP. Nevetségesnek tartom, hogy tagozatként működő elnök nyilatkozzon, s kampányt folytasson Szegeden. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. Kijelentjük, hogy a jobbikosokon és a volt gárdistákon kívül más nem hajlandó védeni a nemzeti szimbólumokat. Lehet a kihátrálás politikáját folytatni, de ilyen erő nemigen szokott kormányozni” – így Tóth.
A tüntetésen az elnök elmondta, vissza fognak jönni hamarosan, ahogy lezárul az egyeztető tárgyalás, folytatják a demonstrációt, megpróbálják megakadályozni a rombolást. Tóth szerint üzleti tevékenység áll az egész építkezés hátterében, egy kávézóterasz megnyitása. A Jobbik felháborodásának ad hangot amiatt, hogy valaki Szegedet, illetve annak intézményeit, közterületeit kaszinóként használja. Ez ellen erélyesen fel fognak lépni. A városvezetés közlekedési káoszt okozott a városban, uniós forrásokra és pályázatokra hivatkoznak, miközben semmi más nem történik, mint a vagyon mentése a ciklus végére. „Jövőre cirkuszt és kenyeret adnak a népnek” – mondja Tóth – „szalagátvágásokkal, közben pedig nem történik munkahelyteremtés, az emberek elszegényednek, nem tudják számláikat kifizetni. Megy a kufárkodás a városban, ennek véget fogunk vetni, kisöpörjük ezt a kormányt.” .

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.