Ízléstelenség a vásárban – nyílt levél a polgármesternek

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A Fiatalok a Városért Egyesület nyílt levélben fordult Botka Lászlóhoz, Szeged város polgármesteréhez egy olyan termék ügyében, melynek ízléstelen és otromba felirata álláspontjuk szerint minden jóérzésű embert sért. A civil szervezet a városvezető gyors intézkedését kéri alábbi nyilatkozatában.

Nyílt Levél Botka László Polgármester Úrnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott Dr. Tarnai Zoltán, mint a Fiatalok a Városért Egyesület elnöke, mély megdöbbenésemet és felháborodásomat kívánom kifejezni a Szeged Város Széchenyi terén levő karácsonyi vásáron egy árusító pavilonban található, alábbi feliratú termék miatt: „Pap leszek, az kurva Isten!”.
Álláspontom szerint az ízléstelen és goromba felirat nemcsak minket, vallásos embereket, hanem minden jóérzésű embert sért.
Kérem a Polgármester Urat, hogy jogkörében eljárva haladéktalanul gondoskodjon a termék eltávolításáról.
Amennyiben az árusítókkal kötött szerződések nem tartalmaznak semmilyen kitételt az ilyen esetek elkerülésére, javaslom, hogy ezt a hiányosságot minél előbb pótolják.
Véleményem szerint egy felelős városvezetésnek figyelmet kellene fordítani arra, hogy hasonló esetek ne fordulhassanak elő, hiszen több ezer városlakót sértett a Karácsonyi
Ünnepkörhöz és Szeged Városához is méltatlan incidens.

Kelt: Szeged, 2009. december 01.
Gyors intézkedésében bízva:

Dr. Tarnai Zoltán elnök
Fiatalok a Városért Egyesület

Előző sztori

Miklós Péter élővé tenné a Fidesz kulturális tagozatát

Következő sztori

Szegedi labdarúgópalánták: Gémes Máté