Közélet

Ismét Német Ferenc a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének elnöke

Ismét Német Ferenc a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének elnöke

2009. december 22., kedd
Ismét Német Ferenc a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének elnöke
nemethferenc1
A szegedi Német Ferencet választották a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségének elnökévé. A szakember második alkalommal nyerte el a szakmák bizalmát. Ezzel párhuzamosan Német Ferenc újabb öt évre a vagyonvédelmi kamara elnöke lett.

A Magyar Szakmai Kamarák Szövetsége módosította alapszabályát, és újabb egy évre elnökévé választotta a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara vezetőjét, a szegedi

Német Ferencet

. A 10 hivatásrendi kamarát egyesítő érdekvédelmi szervezet összesen mintegy félmillió tagot képvisel, reprezentálva a gazdasági szféra meghatározó ágazatait. „A szakmai csoportok közös gondokkal küzdenek. Néhány éve laza kapcsolatként indult az együttműködés, de rájöttünk, hogy az együttes fellépés hatékonyabb lehet. Ez évben már jelölteket delegáltunk a magyar akkreditációs bizottságba, a tudományos- és a közbeszerzési tanácsba. Eljutottunk odáig, hogy a társadalom háttérintézményeibe felkészült szakembereket tudunk bejuttatni” – mondta Német Ferenc. Hozzátette: szeretnék elérni, hogy a különböző kormányzati csoportok, parlamenti frakciók a törvény előkészítésbe bevonják a Magyar Szakmai Kamarák Szövetségét. Ezzel meglenne az a társadalmi egyeztetés, amelynek hiányában nagyon nehéz keresztül vinni bármilyen szakmai döntést. Az újraválasztott elnök véleménye szerint a válság magyar gazdaságot érintő hatásai akkor lesznek minimalizálhatóak, ha az érintett döntéshozók előtérbe helyezik a szakmai szempontokat és célkitűzéseket. A minél gyorsabb kilábalás sem képzelhető el a nélkül, hogy a politikai döntéshozók prioritásként kezelnék a szakmai szervezetek álláspontját. A szervezet célkitűzése, hogy a gazdasági kamarák szakmai lobbierejéhez hasonlóan olyan érdekvédelmi közösség jöjjön létre, amely a hivatásrendi kamarák szakmai álláspontját hatékonyabban lesz képes a kormányzat gazdaságfejlesztési koncepcióiba illeszteni. „Szakmai alapon gondolkozunk, politikamentesen. Azt gondoljuk, hogy nincs jobboldali vagy baloldali beteg, netán Molotov-koktél. Szakmaiság van és szeretnénk, ha a jogalkotók figyelembe vennék szakmai elképzeléseinket, javaslatainkat” – jelentette ki az elnök, akit néhány napja öt évre a vagyonvédelmi kamara elnökévé is választották. Német Ferenc volt az egyetlen jelölt. „Ha gyönyörű szép a víz, akkor mindenki szívesen áll a kormányhoz, amikor hullámos és válságmenedzselés folyik, valamint nagyon sok a munka, akkor nincs tülekedés. Élsportolóként megtanultam, hogy nincs feladott helyzet, harcolni, küzdeni kell és a munkának meglesz eredménye. Mindig azt hangsúlyoztam, hogy az egyéni érdekeket a közösségi érdekek mögé kell helyezni. Ha a kettőt jól összehangoljuk, akkor mindenki hasznosat tud produkálni” – mondta Német Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.