Bulvár

Havazás: lelassult a közlekedés

Havazás: lelassult a közlekedés

2009. december 19., szombat
Havazás: lelassult a közlekedés

Országszerte havazást jelzett az Országos Meteorológiai Szolgálat, Szegeden is alig egy óra leforgása alatt több centiméteres friss hó hullott koradélután - és további legalább öt centire számíthatunk még.

Országos körképet tekintve jelentősen lelassult a közlekedés a Dunántúlon az erős havazás miatt; többfelé elakadt járművek akadályozzák a közlekedést. A Dunántúlon reggel óta mindenhol havazik. A Balatontól délre eső területeken 10 centi hó hullott, a Bakonyban, Vas és Zala megyében 6-8 centi a friss hó vastagsága. A Duna mentén is 1-2 centi hó esett. A havazás átterjedt a Dunától keletre eső területekre: esik Bács-Kiskun és Csongrád megye nagy részén - közölte az Útinform szombat délután a honlapján. A frissen behavazott területeken az úttakarítás ellenére havas, hókásás az úthálózat, nehezen lehet közlekedni, több helyen elakadások, összekoccanások történtek. Az M1-es és az M7-es autópálya, továbbá az M0-s autóút teljes szakasza szintén havas, latyakos, jelentősen lelassult a közlekedés. Az M7-es autópályán az érdi emelkedőn Budapest felé a kamionok elakadtak. A sűrű havazásban romlottak a látási viszonyok is. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) arra kérte a budapestieket, hogy ne induljanak útnak autóval, inkább halasszák vasárnapra a karácsonyi bevásárlást. A Dél-Dunántúlt és a Közép-Dunántúlt követően Közép-Magyarországon is kiadta a másodfokú, narancs színnel jelölt riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat délután, mert egyes helyeken néhány óra alatt 5 centiméternél több friss hó várható. Az

OMSZ honlapján

a Dél-Alföldre helyenként 24 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss havat jósol, és helyenként sűrű köd is várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.