Sport

Évzáró a Titán TC atlétikai szakosztályába

Évzáró a Titán TC atlétikai szakosztályába

2009. december 18., péntek
Évzáró a Titán TC atlétikai szakosztályába
December 11-én tartotta első titános évzáróját Menyhárt Zoltán és atlétacsapata. Az évzáró keretén belül elhangzott a szakosztály beszámolója, felelevenítettek egy-két jól sikerült versenyt, és végezetül kiosztották a korosztályok legjobbjaink serlegeit és különdíjait, amelyeket Farkas István a klub elnöke adott át. A beszámoló keretén belül elhangzott, hogy az új szegedi szakosztály hol végzett a MASZ által vezetett egyesületi pontversenyben, amelyet korosztályokra lebontva olvastak fel (1. táblázat). Ismertették az egyéni pontszerzőket (2. táblázat) és aranyjelvényes atlétákat (3. táblázat), majd szóba került a jövő évi versenynaptár, a korosztályos bajnokságok mellett a kiemelt fontosságú edzőtáborok, és végezetül a támogatók és segítők ismertetése. A rövid, de jó hangulatban lezajlott évzáró után négy atléta tett a jövő évre fogadalmat edzője részére (5. táblázat).

Edzői szemmel

„Panaszkodni nincs okom, harcképes a csoportom” – értékelte az elmúlt évet a titánosok edzője, Menyhárt Zoltán. „Első évünket abszolút kategóriában mindkét szegedi egyesület mögött végeztük, amely számunkra nem probléma. Utánpótlás (20 év alattiak), és a Serdülő korosztályban mi voltunk a legjobbak városunk részéről. Hozzáteszem, a teljes fedettpályás versenyidényt kihagytuk, és szinte csak a serdülő és ifjúsági korosztályban álltunk rajthoz. A felnőtt pályabajnokságon is csak Lóczi Attila (1500 m: 3’58,90 6.hely) vett részt. A legkomolyabb eredményünk Szelepcsényi Zsolt nevéhez fűződik, aki a korosztályos (ifjúsági) világbajnokságon 2000 m akadályfutásban állt rajthoz. Persze az év végén megszerzett egyéni bajnoki cím, amely szintén hozzá fűzhető, is kiemelkedő eredmény. Szerencsére azért nem kell azt mondanom, hogy egyversenyzős szakosztály vagyunk, mert a többiek is szépen szerepeltek korosztályukban” – mondta el az edző, majd a legtehetségesebb futóira kitérve hozzátette, hogy Czagány Blanka és Szabó Luca kiemelkedő versenyzők lehetnek a későbbiekben, Lóczi Attilánál, Szabó Bencénél és Tűhegyi Sárinál két év múlva várjuk a komoly eredményeket. „A klub gyermekkorosztályban elért sikerek mellett, a csoportlétszám növekedését tűztük ki” – folytatta Menyhárt. „Ki tudtunk utazni a felnőtt VB-re, amely számtalan élményt nyújtott részünkre. Világsztárok közelében mozogtunk, és új világcsúcsokat láthattunk élőben. Kiváló nemzetközi kapcsolatokat alakítottunk ki, amelyeket jövőre előtérbe helyezünk a versenyprogramok összeállításánál. Szeretnénk, hogy két olimpiai sportágunk, amely egy klubba esik, komoly támogatottságot kapna. Aki tudja, hogy milyen feltételek mellett értük el ez évi eredményeinket, annak nem kell mondanunk, hogy elkél az anyagi segítség. Köszönet minden támogatónknak és mindazoknak, akik SZJA 1%-val segítették csoportomat.”

Versenyzői fogadalmak

„Először is szeretném az aranyjelvényes szintet megfutni 3000 akadályon” – mondta el terveit Szabó Bence Zsigmond, hozzátéve, hogy a junior csapatbajnokságok babérjait is el akarják hódítani, de mindenképpen a dobogón szeretnének végezni, és az egyéni fejlődésében a következő lépcső a 10km-es távon 32 perc körül futni. Szelepcsényi Zsolt a sporton belül először is fedett pályán szeretné bizonyítani magának, hogy fel tud rá készülni és képes jól szerepelni. A mezei diákolimpián szeretne dobogóra állni, hogy lássák, komolyan veszi a mezei EB-re való kijutási lehetőséget. „A tíz kilométeres versenyen, pedig egy nagy egyénit szeretnék futni, vagyis a következő junior EB-re való B szintidőt a 31:35-et” – tette hozzá Szelepcsényi. „Az országos bajnokságon, meglepetést kell okozni akadályfutásban, amiben az európai ranglistára kellene kerülni(9:10 >), és mellette egy jó ötezret futni másnap. A 400m gáton, szeretnék 60mp-en belül futni, könnyedén, jó érzéssel. Javítani kell a félmaratonin, minimum egy óra tíz percen belüli futással. Szeretnék a mezei országos bajnokságon dobogón végezni és az ebén, pedig benne lenni a jó szereplő csapatban.” Tűhegyi Sára a 2010-et a munkának szenteli, aminek elmondása szerint meg lesz a gyümölcse. Távolabbi célja a 2011-es U23 EB-re való kijutás 5000m, 10000m szint teljesítése. „A félmaratonon 1 óra 20 perc közelében szeretnék futni, és meglepetést okozni az U23-as mezőnyben, ahol a bajnokságon az első hatban végeznék 5000 m-en. És kipróbálni magamat 3000 m akadályon” – tette hozzá.
Lóczi Attila (képünkön): „a következő évben még keményebben fogok edzeni, tovább akarok fejlődni minden távon, amin elindulok! Úgy gondolom, ha egészséges maradok és a sérülések is elkerülnek, akkor jó időeredményeket és helyezéseket érhetek el. Ahogy Tóni (Szűcs Antal hosszútávfutó példakép) mondta, ha összedolgozunk, sokkal jobbak lehetünk. Én azóta azon is ügyködöm a csapaton belül futásoknál, hogy ezt a többiek is belássák, hisz ők is tudják, együtt erősebbek vagyunk! De visszatérve rám: szeretnék minél több bajnoki pontot szerezni a következő évben! Akkor lennék teljesen boldog, ha minden bajnokságon, amin elindulok pontszerző tudnék lenni. Tudom, ez nagyon nehéz lesz, hiszen 10000 m-n sűrű a mezőny, de hiszem, hogy sikerülhet. A felnőtt OB-n feledtetni akarom az idei 5000 m-es futást egy jó időeredménnyel, egy 14.30-14.40 körüli idővel elégedett lennék. Tóni 35 évesen lett életében először magyar bajnok, én 24 évesen voltam először bajnoki dobogós, ha csak MEFOB is, igaz. Jövőre szeretném megtapasztalni azt az érzést, amikor bajnoki érmet akasztanak a nyakamba. Ami az utcai futóversenyeket illeti: szeretnék stabil versenyzővé válni és ideje lenne most már pénzt is keresni ezzel a 'futkározással'. Ehhez tudom, fejlődni kell, de rengeteg motivációt és eltökéltséget érzek magamban a céljaim megvalósításához! Minden edzésen 110%-osan odateszem magam továbbra is!” – így Lóczi. (1.)

Korosztályok

Pont

Szakág

Pont

Abszolút (43)

288

Közép-hosszútáv (20)

258

Utánpótlás (34)

258

Rövid –Gátfutó (52)

15

Serdülő (36)

88

Összetett (39)

11

Ugró (53)

4

(2.) A legjobb nyolc

NÉV

KOROSZTÁLY

PONTSZÁM

1.

SZELEPCSÉNYI ZSOLT

IFJÚSÁGI

104,25

2.

SZABÓ BENCE ZSIGMOND

IFJÚSÁGI

39,25

3.

LÓCZI ATTILA

FELNŐTT

30,00

4.

WIRTH ESZTER

SERDÜLŐ (14)

22,55

5.

ABONYI LÁSZLÓ

SERDÜLŐ (15)

18,00

6.

BARZÓ PÁL BALÁZS

IFJÚSÁGI

15,25

7.

CZAGÁNY BLANKA

SERDÜLŐ (13)

13,00

8.

SZABÓ LUCA

SERDÜLŐ (13)

9,30

(3.)
Ács Balázs (1996)Serd. 13Összetett B verzió1469 pont(Békéscsaba)
Czagány Blanka (1996)Serd. 13Összetett A verzió1350 pont(Budapest)
Szabó Luca (1996)Serd. 13Összetett B verzió1534 pont(Budapest)
Wirth Eszter (1995)Serd. 14Kismaratoni OB.29’33(7,030Km)(Siófok)
Szelepcsényi Zsolt (1992)Ifi (16-17)Kismaratoni OB.46’26(14,060Km)(Siófok)
(4.) Korosztály legjobbjai:

Női

Korosztály

Férfi

TŰHEGYI SÁRA (89)

Felnőtt, U23

LÓCZI ATTILA (84)
----------------------------

Junior

----------------------------
----------------------------

Ifjúsági

SZELEPCSÉNYI ZSOLT (92)
CZAGÁNY BLANKA (96)

Serdülő (1)

ABONYI LÁSZLÓ (94)
SZABÓ LUCA (96)

Serdülő (2)

RÁBAI SZABOLCS (96)
KÓSZÓ HENRIETTA (98)

Gyermek (1)

SZASZKÓ DOMINIK (97)
HORVÁTH LUCA (99)

Gyermek (2)

HALLÓSY LEVENTE (99)
Támogatók: Adidas márkabolt, Béketanszék Étterem, Nupi, Szerencsejáték Zrt., Izometria, Sport-Travel, Elektro Prompt 2000 Kft., Első Beton Szeged, Maus Kft., Sirema Kft., Útvasút-Szeged Kft. Szeged M.J.V.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.