Bulvár

Elfogták az alsóvárosi besurranókat

Elfogták az alsóvárosi besurranókat

2009. december 11., péntek
Elfogták az alsóvárosi besurranókat

Négy férfit fogott el a Szegedi Rendőrkapitányság a közelmúltban, ők felelősek az alsóvárosi városrészben nagy port kavart besurranásos lopásokért - jelentette be dr. Zélity László rendőrkapitány egy tegnap este Alsóvároson tartott lakossági fórumon.

Az ezredes

Virág András

önkormányzati képviselő meghívására vett részt a fórumon.

Zélity László

elmondta, egy békéscsabai férfi, egy szarvasi testvérpár és egy román állampolgár követte el azokat a bűncselekményeket, melynek során több alsóvárosi ingatlanba behatoltak, majd onnan különféle értékeket vittek el. A rendőrségnek nem volt könnyű dolga, mivel az elkövetők utazóbűnözőkét járták az országot, így kifejezetten a bűncselekmények miatt érkeztek Szegedre. A kapitányságvezető hozzátette, az egyik bűnöző például azért Alsóvárost nézte ki, mivel ez fekszik legközelebb a vasútállomáshoz, a férfi pedig vonattal érkezett, majd azzal is távozott. Virág András önkormányzati képviselő bejelentette azt is, hogy várhatóan január első napjaiban ismét megnyílik a körzeti megbízotti iroda Alsóvároson, ahol a városrész rendőre a polgárőrökkel közösen végezheti majd a munkáját. A lakosok üdvözölték a kezdeményezést. A fórumon a rendőrkapitány ismertette a megjelentekkel a Szegedi Rendőrkapitányság felépítését és működését, majd az önkormányzati képviselővel közösen a lakosok kérdéseire is választ adtak - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság honlapja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.