Sport

Egy kis segítséggel súlyemelő csapatbajnok a Szegedi Lelkesedés SK

Egy kis segítséggel súlyemelő csapatbajnok a Szegedi Lelkesedés SK

2009. december 21., hétfő
Egy kis segítséggel súlyemelő csapatbajnok a Szegedi Lelkesedés SK

Csapatbajnok a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelő együttese. A szegedieknek besegítettek a kecskemétiek, és a pécsi Gyurkovics Ferenc, akit doppingvétség miatt az athéni olimpia után eltiltottak.

Szegedi Lelkesedés SK–Kecskemét közös csapata nyerte a súlyemelő csapatbajnokságot Szombathely, Tatabánya és Nyíregyháza előtt. A szegediek közül

Nagy Péter

350 kilogrammot teljesített,

Gábor Róbert

285,

Magda Attila

185,

Szeles Barnabás

80 kilogrammot ért el. A közös csapatban szerepelt

Gyurkovics Ferenc

, akit a 2004-es athéni olimpián doppingvétség miatt ötkarikás ezüstérmétől megfosztottak, és öt évre eltiltottak a versenyzéstől. Gyurkovics most először állt újból hivatalosan versenypódiumra. „Alapvetően elégedett vagyok magammal - nyilatkozta visszatérését követően a 30 éves sportoló -, hiszen egyfelől a tervezett eredményemtől, a nemzetközi mesteri címet érő 387 kilótól alig elmaradva, 383 kg-ot értem el összetettben, ezáltal százalékosan, az egyéni értékelésben is az enyém lett a legjobb teljesítmény. Másfelől – s ez legalább akkora öröm: - annak köszönhetően, hogy utolsó lökésem a 206 kilón sikerült, lett Szeged és Kecskemét közös együttese csb-győztes.” Gyurkovics nem tért ki rá, de azáltal, hogy sikeres gyakorlatával nyert csapata, pénzt is „szerzett” alkalmi együttesének. (Gyurkovics a Pécsi SE versenyzője – a szerk.) A versenykiírás értelmében a 2009-es csapatbajnoki győztest 200 ezer forint jutalom is megillette. Ami más sportágak pénzdíjainak ismeretében kis összeg ugyan, de az anyagiakban nem dúskáló súlyemelőknél, különösen karácsony előtt, igazán jól és jókor jött ajándéknak tekintendő. „Az adott körülmények között, mivel dolgozom, s munka után készültem fel a versenyre, a maximumot hoztam ki magamból, és ha a 177 után a 181 kilót is kiszakítom, még a mesterszint is meglett volna. Na de majd legközelebb” – mondta a visszatért súlyemelő. Csaknem bizonyos, hogy Gyurkovics folytatja az újbóli válogatottságot is magába foglaló súlyemelő-pályafutását. „Még vannak tisztázandó dolgok a szövetséggel, a sportolói jövőm véglegesen e tárgyalásokon dől el” – jelentette ki a versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.