Közélet

Délvidékiek Hódmezővásárhelyen

Délvidékiek Hódmezővásárhelyen

2009. december 6., vasárnap
Délvidékiek Hódmezővásárhelyen

Vajdaságiak Hódmezővásárhelyen

Egeresi Sándor, a vajdasági Tartományi Képviselőház elnöke szombaton Hódmezővásárhelyen kijelentette, hogy december 14-én a képviselőház ülésén kihirdetik a tartomány statútumát - írta a Vajdaság Ma hírportál.

Egeresi

egyúttal annak a reményének adott hangot, hogy a közeljövőben meghozzák a vagyon- és pénzügyi kísérőtörvényeket, melyek elengedhetetlenek a decentralizációs folyamatok megerősítésében. Ugyanakkor rendkívül büszke a nemzeti tanácsokról szóló törvény meghozatalára. A Tartományi Képviselőház elnöke a Délvidék megköszöni című művelődési rendezvényt nyitotta meg Hódmezővásárhelyen, melyet az öt évvel ezelőtti sikertelen magyarországi népszavazás emlékére rendeztek. A tartományi tájékoztatási titkárság közleménye szerint a műsorban újvidéki, topolyai és óbecsei művészek léptek fel, közöttük az újvidéki Kapisztrán Ferences Ifjúsági Kórus, a topolyai Cirkalom néptáncegyüttes és Csalóka zenekar, valamint az Aurora Stúdió tagjai, az óbecsei A Prima Vista együttes. A vajdaságiak ily módon fejezték ki hálájukat Hódmezővásárhely polgárainak azért a nemes gesztusért, amivel jelképesen ugyan, de kárpótolni igyekeztek a határon túli nemzettársakat az öt évvel ezelőtti december 5-ei sikertelen népszavazásért, és több ezer tiszteletbeli polgár címet adományoztak, közöttük sok vajdaságinak. Egeresi és Hódmezővásárhely vezetői megállapították, hogy a vízumkényszer eltörlése a szerbiai állampolgároknak a kapcsolatok erősítését és ápolását teszi lehetővé, de a határ menti önkormányzatok szorosabb együttműködését is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.