Gazdaság

Csökkentik a távhő árát Szegeden

Csökkentik a távhő árát Szegeden

2009. december 11., péntek
Csökkentik a távhő árát Szegeden

Az alapdíj változatlanul hagyása mellett 5,6 százalékkal csökkentik január 1-jétől a nettó távhődíjakat Szegeden, a szolgáltatást terhelő áfa csökkentése miatt összességében 16 százalékkal kell majd kevesebbet fizetniük a fogyasztóknak.

A pénteki közgyűlésen elfogadott döntés értelmében a többségi önkormányzati tulajdonú Szegedi Hőszolgáltató Kft. január 1-jétől a fűtési hődíjat 7 százalékkal, a használati melegvíz hődíjat 10 százalékkal csökkenti. Az előterjesztés melléklete szerint egy átlagos 53 négyzetméteres szegedi lakásban egy téli hónapban a távhő-szolgáltatás nettó havi díja mintegy ezer forinttal - 16.391 forintról 15.432 forintra - csökken.

Hüvös László

, az ellenzéki Fidesz frakcióvezetője a vita során elmondta, az elmúlt években a szegedieknek mintegy 15 százalékos reálbércsökkenést kellett elszenvedniük, ennek ellenére 2006 és 2010 között a közszolgáltatások lakossági díjai jelentősen emelkedtek, a távhő hődíja például 149 százalékkal. Bár ezt most az emberek nem érzékelik, jövő áprilisban, amikor elfogy a távhő- és gázár-kompenzációra szolgáló forrás, az áremelkedés egyszerre szakad a nyakukba - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.