Bulvár

Bántalmazta a kalauzt a jegy nélkül utazó nő

Bántalmazta a kalauzt a jegy nélkül utazó nő

2009. december 2., szerda
Bántalmazta a kalauzt a jegy nélkül utazó nő

Vasúti jegyvizsgálót bántalmaztak kedden a déli órákban Szegeden. A rendőrség adatai szerint az Újszegedi Vasútállomáson egy középkorú nő a vonatról leszállva szidalmazta a jegyellenőrt, melynek során nem riadt vissza a tettlegességtől sem – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A bántalmazás előzménye az volt, hogy a Magyarcsanádról Újszeged felé tartó vonaton a jegyvizsgáló nő ellenőrizte az utasok jegyeit. A 46 esztendős nőhöz érve tőle is kérte a jegyet, ám ő erre azt felelte, hogy nincsen neki, és nincs is rá pénze. Ekkor az ellenőr felszólította, hogy szálljon le, különben kénytelen lesz rendőrt hívni. Mivel a nő ennek nem tett eleget, a makói állomáson már rendőrök várták őt, ahol igazoltatták. Mivel a nő egyik ismerőse ekkor közölte, hogy ki tudja segíteni pénzzel, és megveszi neki a jegyet, így a nő is tudta folytatni az utat Újszegedig. Ám már útközben is végig arrogánsan viselkedett, szidalmazta a jegyvizsgálót eljárása miatt, melyet a végállomáson sem hagyott abba. Ekkorra már úgy felhergelte magát, hogy a jegyvizsgálónak is nekiesett, letépte a táskáját, melyből a jegykiadó gépe is kiesett és megsérült. Ezután haját tépte, karmolta, földre rántotta az ellenőrt, melyet csak akkor hagyott abba, amikor a mozdonyvezető odaért. A kiérkező rendőrök a nőt előállították a rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A 46 esztendős nővel szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűncselekmény megalapozott gyanúja alapján indult büntetőeljárás a Szegedi Rendőrkapitányságon - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.