Közélet

Vasárnap tüntetnek - a Szegedi Civil Fórum felhívása

Vasárnap tüntetnek - a Szegedi Civil Fórum felhívása

2009. december 4., péntek
Vasárnap tüntetnek - a Szegedi Civil Fórum felhívása

Az országos mintára megalakult Szegedi Civil Fórum képviselői a hét elején bejelentették: a Mars téri pavilonromboló akció miatt december 6-án, vasárnap 18 órától demonstrációt szerveznek Botka László polgármester háza elé. Alább a civil tömörülés felhívását olvashatják.

Gyertyaláng és buldózer

Advent első vasárnapján 18 órakor a szegedi Dóm téren Botka László polgármester úr meggyújtotta az adventi koszorú első gyertyáját, mely a bűnbánat jele. Ezzel pontosan egy időben az ő utasítására elindultak a buldózerek a Mars téren, hogy alkotmányellenesen és jogszerűtlenül rombolják le 13 kereskedő magántulajdonát, esélyt sem adva a tulajdonosoknak személyes holmijuk, árukészletük mentésére. Az ördögi események egyhetes fordulójára a Szegedi Civil Fórum demonstrációt szervez polgármester urunk házához 2009. december 6-án, vasárnap 18 órai kezdettel (Szeged-Baktó Tölgyfa u. 1.).

Program:

A gyülekezést követően néma gyertyagyújtás tiltakozva egyrészről Botka László polgármester úr alkotmánysértő, jogellenes módszerei, magatartása, másrészről a Délmagyarország az ügyben folytatott, példátlanul tisztességtelen propagandatevékenysége ellen.

Ezt követően tartjuk meg beszédeinket.

A kiszivárgott hírek szerint rendezvényünket provokátorok zavarhatják meg, ezért kiemelten kérünk mindenkit a nyugodt, méltóságteljes viselkedésre. Szeretettel várunk mindenkit, aki fegyelmezetten tud demonstrálni a szegedi demokrácia és a jogbiztonság visszaállításáért.

Szegedi Civil Fórum

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.