Közélet

A Legfelsőbb Bíróság is feloszlatta a Magyar Gárdát

A Legfelsőbb Bíróság is feloszlatta a Magyar Gárdát

2009. december 15., kedd
A Legfelsőbb Bíróság is feloszlatta a Magyar Gárdát

A Legfelsőbb Bíróság (LB) helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla korábbi jogerős döntését és a délelőtti nyilvános tárgyalásán feloszlatta a Magyar Gárda egyesületet és mozgalmat – értesült a Magyar Nemzet Online.

A Fővárosi Ítélőtábla 2009. július 2-án jogerősen feloszlatta a Magyar Gárda egyesületet és mozgalmat. Az ítélőtábla az egyesület, illetve a mozgalom tevékenységét vizsgálva megállapította, hogy azok rendezvényei közvetlenül és ténylegesen fajgyűlölő és kirekesztő megnyilvánulásokat hordoztak, mely által a közrendet és a köznyugalmat támadták. Ennek következtében pedig sérült a biztonsághoz és szabadsághoz való jog. A Magyar Gárda egyesület azonban nem fogadta el a döntést, és felülvizsgálati kérelmet nyújtott be a Legfelső Bírósághoz, amely a mai ülésén helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla korábbi - a Magyar Gárda egyesület és mozgalom feloszlatását kimondó - ítéletét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.