Egészség

Új vírus - Látogatási tilalom Szegeden és Makón

Új vírus - Látogatási tilalom Szegeden és Makón

2009. november 24., kedd
Új vírus - Látogatási tilalom Szegeden és Makón

Látogatási tilalmat rendeltek el Csongrád megye két városa, Szeged és Makó egészségügyi intézményeiben; a korlátozást az intézményvezetők kérték - mondta a regionális járványügyi osztályvezető kedden az MTI-nek.

Tombácz Zsuzsanna

kifejtette: Szegeden az összes klinikát érinti a látogatási tilalom, míg Makón a Dr. Diósszilágyi Sámuel Kórházban a szülészetre és a gyermekosztályra nem léphetnek be a látogatók. A megye többi intézményében, azaz a szentesi és a deszki kórházban még nem volt szükség korlátozás elrendelésére - tette hozzá.

Pál Attila

, az SZTE klinikai központjának elnöke elmondta, hogy a magyar lakosság 10%-a van mindössze beoltva a vírus ellen, míg Svédországban 80% ez az arány. A professzor szerint érdemes felvenni az oltást, mivel a H1N1 veszélyesebb, mint az influenza korábbi változatai.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.