Egészség

Új vírus - Három, H1N1-gyel fertőzött kismama életveszélyes állapotban van

Új vírus - Három, H1N1-gyel fertőzött kismama életveszélyes állapotban van

2009. november 28., szombat
Új vírus - Három, H1N1-gyel fertőzött kismama életveszélyes állapotban van

Életveszélyes állapotban van három kismama, valószínűleg a H1N1 miatt; kettőt Budapesten, a harmadikat Szegeden kezelik. Az egyik kismamát lényegében újraélesztették, olyan életmentő műtéttel, amelyet még soha nem csináltak Magyarországon - közölte a TV2 Tények című műsora szombaton.

Stabil, de életveszélyes állapotban van az a kismama, akit Budapesten, a Semmelweis Klinikán ápolnak. Magyarországon most először alkalmazott módszerrel mentették meg az életét. Kezelőorvosai szerint majdnem biztos, hogy a H1N1 vírus okozta életveszélyes állapotát - olvasható a Kossuth Rádió honlapján. A kismama csütörtökön került a klinikára. Légzési panaszai voltak, ezért lélegeztető gépre került, ám ez sem segített. Ezért döntöttek úgy orvosai, hogy olyan módszert alkalmaznak, amely a szívsebészetben ismert ugyan, ám Magyarországon más beteg felnőtteknél még nem használták. A testén kívül dúsítják oxigénnel a vérét.

Gál János

, a SOTE Intenzív Terápiás Klinikájának igazgatója szerint vélhetően a H1N1 vírus áll a különös kórkép mögött, hiszen bakteriális fertőzéstől ilyen gyorsan nagyon ritkán alakul ki ilyen súlyos tüdőkárosodás. A kismama felépülése attól függ - mondta Gál János professzor -, hogy a tüdőszövet regenerálódik-e. A hathónapos baba állapotát folyamatosan figyelik az orvosok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.