Közélet

Szerbia nem értette meg a berlini fal leomlásának üzenetét

Szerbia nem értette meg a berlini fal leomlásának üzenetét

2009. november 9., hétfő
Szerbia nem értette meg a berlini fal leomlásának üzenetét

Egeresi Sándor, a tartományi képviselőház elnöke a berlini fal leomlásának 20. évfordulója alkalmából kijelentette, hogy Szerbia húsz évvel ezelőtt nem talált igazi válaszokat az európai változásokra, s ennek árát Vajdaság is megfizette - írja a Vajdaság Ma hírportál.

A történelmi pillanat meg nem értésének az árát az egész térség megfizette, Vajdaság is - autonómiájának elvesztésével, áll

Egeresinek

a nyilvánossághoz intézett közleményében. Húsz évvel a berlini fal leomlása után, elérkezett az ideje, hogy Szerbia, ha nem is dönti le, legalább néhány téglát meglazítson a centralizmus szilárd falán, olvasható a közleményben. Ezzel kapcsolatban a házelnök kedvezőnek találta, hogy a statútum és a hatásköri törvény a szerb szkupstina elé kerül azzal a biztató jelzéssel, hogy megvan a készség a centralizmus erős falainak leépítésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.