Közélet

Szentgyörgyi Pál levele az Etelka sori garázsokkal kapcsolatban

Szentgyörgyi Pál levele az Etelka sori garázsokkal kapcsolatban

2009. november 2., hétfő
Szentgyörgyi Pál levele az Etelka sori garázsokkal kapcsolatban

Megírtuk: az Etelka sori garázsokat csillagászati áron vette meg a kereskedőktől a város, miközben a Mars téri árusoknak egy fillért sem akartak fizetni, inkább jogi utakon harcolnak a felek. Az ügy hasonló, az érvek különböznek.

Cikkünkben

azt a kérdést tettük fel, hogy bár a tulajdonlap egyik bejegyzése szerint lett volna lehetősége a városnak arra, hogy garázsáron vásárolja vissza az Etelka sori ingatlanokat ott mégsem tette, míg a kereskedőknél épp ezen jogára hivatkozva, nemhogy kártalanítani nem akarta a piacosokat, de még a bontás költségeit is az árusokra kívánta terhelni az önkormányzat. Alább

Szentgyörgyi Pál

, gazdasági alpolgármester válaszát olvashatják. „Ha Ön lenne ezen ingatlanoknak a tulajdonosa (

Etelka sori garázsok – a szerk.

), és áldozott volna milliókat az átalakítására, akkor egyrészt nem örülne, ha a befektetését saját költségén vissza kellene bontani, és főleg nem adná el az ingatlanát garázs áron annak, aki ezt a vesztességet önnek okozta volna. Az ugyanis nincs benne a lobogtatott dokumentumban, hogy eladási kötelezettsége is van a tulajdonosnak az önkormányzat felé, mégpedig garázs áron” – írta Szentgyörgyi Pál, aki hozzátette, hogy jó lenne eldönteni, hogy a portálunk mikor van a vállalkozók ellen és mikor velük, mert csak az jön át, hogy mi minden ügyben az önkormányzat ellen lépünk fel. „Amennyiben szembe kívánják állítani az Etelka sori ingatlan vásárlást a Mars téri kereskedők ügyével (könnyű átlátni, hogy erre megy ki az egész), akkor azt kell tudni, hogy az Etelka sor esetében nem volt jogi vita a felépítmények jogi helyzetéről, amelyekről tételes értékbecslés és szakértői helyzetértékelés történt, addig a Mars tér esetében jogi viták, folyamatban lévő peres ügyek vannak. Amennyiben a bíróság úgy dönt, hogy a kereskedőknek van igaza, akkor ezt a városvezetés tudomásul fogja venni” – zárta levelét az alpolgármester. Az Etelka sori garázsok és a Mars tér kapcsán, amint új fejlemények merülnek fel, természetesen beszámolunk majd róla.


Etelka sor üzletek

in

Szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.