Sport

Női vízilabda: megszületett az első szegedi pont!

Női vízilabda: megszületett az első szegedi pont!

2009. november 1., vasárnap
Női vízilabda: megszületett az első szegedi pont!

Három vereség után megszerezte első pontját a női vízilabda OB I/A-ban az újonc Universitas Szeged, miután szombaton döntetlent játszott az Angyalföldi Sportiskola vendégeként.

Hegedűs Renáta

akciógóljával és

Dalmády Szandra

büntetőből elért találatával 2-0-ra vezetett az első negyed végén az Universitas, mely a második felvonás elején

Miklós Dóra

révén háromgólos előnyre is szert tett. Sajnos ezt követően a hazaiak percei következtek, a nagyszünetig 3-2-re zárkózott az ASI – többek között annak is köszönhetően, hogy Hegedűs ötméterest hibázott... A harmadik nyolc percben viszont megrázta magát Hegedűs, egymást követő két akciógóljával újra komolyabb szegedi előnyt mutatott az eredményjelző (2-5). Sajnos a negyed vége ismét a pályaválasztóé volt, rendesen megszórta magát

Zádor Katalin

, így az utolsó játékrészt 6-6-ról kezdték a csapatok. Kétszer is vezetéshez jutott a Szeged, ám Miklós és Dalmády Sz. találatára is érkezett válasz a fővárosiaktól, így hiába vezetett végig a Tisza-parti alakulat, nem tudta megnyerni az összecsapást. Legyünk azonban pozitívak: megvan az első pont az elitben! Minden bizonnyal az első győzelemre sem kell már sokáig várni, hiszen november 7-én (szombaton) 14.30-kor azt a Honvéd-ELTE Pólót fogadják a lányok az újszegedi sportuszodában, mely gárdát nemrég a magyar kupában meg tudtak verni.

A női vízilabda OB I/A 4. fordulójában:

Angyalföldi Sportiskola Diáksportegyesület – Universitas Szeged 8-8 (0-2, 2-1, 4-3, 2-2)

. Hajós Alfréd Uszoda, vezette: Molnár P., Bors.

ASI:

Gyöngyössy – Pap, Nehéz 1, Török 2, Sándor, Zádor 4, Sárcsevity. Csere: Bodócs, Papp 1. Edzők: Jenei Sándor, Györe Lajos.

Universitas:

Gundl – Lengyel Dominika, Lengyel Dorottya, Dalmády P., Dalmády Sz. 2, Miklós 2, Hegedűs 3. Csere: Erdélyi, Bordás, Fabó, Lengyel A. 1 Edző: Lakó Gábor. Gól emberelőnyből: 5/1, ill. 5/1; ötméteresből: 2/1, ill. 2/1. Lakó Gábor:

„Örülünk az első pontnak, de kicsit szomorúak is vagyunk, hiszen kettőt fönt hagytunk a fővárosban. Végig nekünk állt a zászló, a hazaiak elsősorban remekül védő válogatott kapusuknak köszönhetik a döntetlent, s annak, hogy Dalmády Petrát kipontozták a bírók. Megyünk tovább előre, bízom benne, hogy a következő fordulóban végre győznünk is sikerül. Izgalmas, jó meccset várok a Honvéd ellen, melyet a magyar kupában megvertünk, ők viszont az ASI-nál bizonyultak jobbnak a bajnokságban. A fővárosi meccs egyik nagy tanulsága számunkra: meg kell tanulnunk nyerni!”

További eredmények:

BVSC-Zugló – Újpest 13-6 Hungerit-MetalCom-Szentes – Dunaújvárosi Főiskola 4-4 ZF-Eger – Héraklész II. Utánpótlás-válogatott 17-4 Honvéd-ELTE Póló – Héraklész I. Utánpótlás-válogatott: hétfőn

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.