Közélet

Nógrádi Zoltán válaszlevele v. Szilágyi Árpádnak

Nógrádi Zoltán válaszlevele v. Szilágyi Árpádnak

2009. november 17., kedd
Nógrádi Zoltán válaszlevele v. Szilágyi Árpádnak

A 3. honvéd huszárezred emlékművével kapcsolatban a megyei közgyűlés múlt csütörtökön határozatot szeretett volna elfogadni, melyben arra kérte volna a szegedi városvezetést, hogy a belváros rehabilitációja ne érintse a szobrot s annak parkját. A huszárszobor ügyében küzdő városvédő, v. Szilágyi Árpád jelen volt a szavazáson, s azt nehezményezte – amit nyílt levelében közzé is tett portálunkon –, hogy az egyik jobboldali képviselő, Nógrádi Zoltán távolmaradásával negatív módon befolyásolta a szavazást. Alább Nógrádi válaszlevelét olvashatják.

Tisztelt Uram!

Nyílt levelére az alábbiakban válaszolok Önnek:

Képviselői közfeladataim miatt valóban nem tudtam részt venni az említett utolsó szavazáson. Ebben az időpontban ugyan is egy igen fontos közbiztonsági konferencián tartottam előadást. Jelenlegi nehéz helyzetben nagyon fontosnak tartom az emberek közbiztonságát és létbiztonságát is. Mindemellett véleményem szerint Önnek nem velem van vitája, hanem azokkal a képviselőkkel, akik, bár jelen voltak az ülésen, de szavazógépeik kikapcsolásával szándékosan határozat képtelenné tették a közgyűlést, megakadályozva ezzel a döntést. Ezzel együtt, kezdeményezem, hogy decemberben ismét tűzze napirendre a közgyűlés az előterjesztést.

Nógrádi Zoltán országgyűlési képviselő

Az országgyűlési képviselő mellékelte levelében azt a sajtóközleményt, mely az elfoglaltságának okára ad magyarázatot.

Sajtóközlemény

A média érdeklődésére reagálva azt a tájékoztatást adjuk, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Tudományegyetemmel és a Csongrád Megyei Közgyűléssel közösen 2009. november 12-én „Pusztázó” Tanyakonferenciát tartott. Az immár negyedik alkalommal megrendezett szimpózium helyszíne ezúttal az egyetem Tanulmányi és Információs Központja volt, ezen rendezvényeknek korábban Mórahalom város adott otthont. A konferenciát többek között személyes jelenlétével megtisztelte és köszöntötte dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspök, dr. Turi András, az IRM szakállamtitkára, dr. Bencze József r. altábornagy, országos főkapitány, dr. Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem rektora, Bács-Kiskun és Békés Megyei Rendőr-főkapitányságok munkatársai, Szenti Tibor író, néprajzkutató. A konferencián a szervező Csongrád Megyei Közgyűlés képviseletében Nógrádi Zoltán, Mórahalom polgármestere, országgyűlési képviselő jelent meg, akinek előadásával, és zárszavaival fejeződött be a rendezvény. A konferencián a térség tanyai lakosságának biztonsága érdekében tett programok, erőfeszítések bemutatása mellett együttműködési megállapodás aláírására került sor a főkapitányság és az egyetem között, valamint ajánlás hangzott el a jövőbeni Tanyakabinet rendszeres megtartásáról.

Szeged, 2009. november 16.

Dr. Tuczakov Szilvána r. őrnagy sajtószóvivő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.