Negyedikként telel a Volán – Buchholcz Gábor értékel

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

A negyedik helyen fordulhat a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a Tisza Volán SC Szeged: az éllovas Orosházával szemben öt pont a lemaradás, a kilencedik Vasas II.-vel szemben hat pont az előny; roppant szoros tehát a küzdelem. Hogyan látta az őszi szereplést Buchholcz Gábor vezetőedző?

„Ha valaki nyáron azt mondja, húsz pontot gyűjtünk, s a negyedik helyen telelünk, látatlanban aláírtam volna” – kezdi az értékelést a mester.
Az őszi szereplés különösen a tavaszi gyengélkedés tükrében tekinthető nagyszerűnek, hiszen emlékezetes, hogy akkor sorozatban tizenegy meccse maradtak nyeretlenek a kék-feketék, csak a legvégén sikerült biztosítaniuk a bennmaradást, s bizony Buchholcz Gábor alatt is megremegett a kispad. A nyári igazolásokat látva sokan legyintettek, mondván, ez a Volán nem lesz versenyképes, ám a vezetőedző és játékosai csattanós választ adtak a kétkedőknek, hiszen az utolsó pillanatig harcban álltak a képzeletbeli dobogóért.

Keretbe foglalták a sikereket

Buchholcz Gábor három részre osztja az ősz idényt. „Az első három találkozó nem úgy alakult, ahogy reméltük, hiszen bár mindannyiszor idehaza játszottunk, sem a Vásárhely, sem a Százhalombatta, sem az Orosháza ellen nem tudtunk győzni. Látszott ugyanakkor, csak idő kérdése, hogy mikor indulunk el fölfelé, hiszen partiban voltunk ellenfeleinkkel, nem a tavaszi arcát mutatta a csapat. A következő hat mérkőzésen szemre tetszetős, látványos futballt mutattunk be, ami hol kifejezett támadófociban, hol pedig a masszív védekezésre épülő kontrajátékban öltött testet. Mindenhol meg is süvegeltek bennünket ezért. A Vasast, a Soroksárt, a Szolnokot, a Gyulát és a Battonyát sikerült is legyőznünk, csupán Kecskeméten szenvedtünk vereséget. A második szünetet követően, az utolsó három meccsen azonban játékban már nem alkottunk maradandót, csupán a küzdeni tudást dicsérhettem. Hazai pályán kaptunk ki az ESMTK-tól és a Dabastól, Monoron viszont begyűjtöttük a három pontot. Ebben a periódusban sérülések, eltiltások és formahanyatlások fogtak meg bennünket, több labdarúgóm nem tudott mit kezdeni a nagy téttel, hogy a dobogóra, sőt, akár annak legmagasabb fokára juthatunk az ősz végére” – foglalta össze a szakember.

Két-három játékossal erősítenének a kék-feketék

Az utolsó három összecsapás tanulságát a következőképpen fogalmazza meg a szakvezetés: látszott, hogy ennek a jobbára fiatal, rutintalan társaságnak még rengeteg munkára van szüksége, hogy a csúcsra érjen, s mindenképpen jó lenne megerősíteni a keretet két-három labdarúgóval. A télen elsősorban belső középpályásra és befejező csatárra vadászik majd a Volán. De milyen esélyekkel, mikor köztudottan nem dúskálnak a pénzben?
„Természetesen rengeteg múlik majd azon, milyen költségvetéssel tudunk nekivágni a tavasznak. Úgy gondolom, sok pluszt senkinek sem tudunk majd ígérni: a kemény munkát, a heti hét edzést és a Tisza Volán SC-n keresztül az egyetem támogatását viszont mindenképpen. Elsősorban olyan fiatalokat akarunk idecsábítani, akik a tanulás miatt is jönnének Szegedre, s akik korábban már játszottak NB II-ben, de nem kaptak elég lehetőséget. Természetesen korábbi volánosokat is várunk vissza. Már folynak a puhatolózások, konkrét nevekről azonban karácsony előttig aligha lehet majd beszélni” – így a vezetőedző.
Ami az elvárásokat illeti, Buchholcz Gábor amondó: az első öt helyből semmiképpen sem engednének, de ha sikerülne erősíteni, a dobogó valamelyik foka is elérhető.

A legjobbak: Végh, Pálfi, Beretka, Dargó

no images were found

Kikkel volt a leginkább elégedett az első tizenkét mérkőzésen? – tettük föl a kérdést a mesternek. Négy név érkezett válaszként: Végh Ariel, Pálfi Árpád, Beretka Péter és Dargó Balázs. „Végh Ariel az utolsó három meccs kivételével maximálisat nyújtott, régen volt ilyen jó igazolása a Volánnak. A szezon végére viszont kicsit túlpörgött. Pálfi Árpi is kiemelkedően futballozott a Battonya-meccsig, de ugyanezt Beretka Petiről is elmondhatom. Dargó Balázst emelném még ki, aki megbízhatóan, egyenletesen teljesített, s gólokat is szerzett.”
A következő hetek, hónapok programjáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy december 18-áig heti három edzéssel készülnek a srácok a Felső Tisza parton, majd rövid pihenőt követően január 4-én vagy 11-én kezdik újra a munkát. Természetesen ez az időszak már egyfajta levezető jelleggel bír, hiszen rengetegen készülnek egyetemi zh-kra, vizsgákra, ők nagyobb szabadságot kapnak. A csapat egy része a Kék Mókus Kupán méreti meg magát. Edzőmeccset a tervek szerint csak jövőre játszik a Tisza Volán SC, kimondottan nívós ellenfeleket keresnek majd, NB II-es és NB III-as gárdák ellen melegítenének a tavaszi próbákra.
A SZEGEDma.hu természetesen továbbra is folyamatosan nyomon követi a csapat munkáját.

Az NB III Alföld csoport őszi végeredménye:

1. Orosháza 12 25 35-22
2. ESMTK 12 24 25-16
3. Szolnoki Spartacus 12 20 16-11
4. Tisza Volán Szeged 12 20 19-19
5. Soroksár 12 20 20-10
6. Dabas 12 19 12-16
7. KTE II. 12 18 23-22
8. Battonya 12 15 17-17
9. Vasas II. 12 14 15-18
10. Gyula 12 12 19-23
11. Százhalombatta 12 12 16-22
12. Hódmezővásárhely 12 10 10-25
13. Monor 12 9 11-17
14. Algyő: törölve
Default thumbnail
Előző sztori

Sajóbábony után

Default thumbnail
Következő sztori

Gyerekfoci: lezárultak az Interliga őszi küzdelmei

Legutóbbi hasonló cikkek