Sport

Labdarúgás: megharcolt a sikerért a Volán Monoron

Labdarúgás: megharcolt a sikerért a Volán Monoron

2009. november 14., szombat
Labdarúgás: megharcolt a sikerért a Volán Monoron

Idén már második alkalommal diadalmaskodott Monoron a Szeged: a tavaszi 3-2 után ezúttal a csereként beállt Kazi László találata döntött. Az NB III Alföld csoport 12. fordulójának mérkőzését élőben közvetítettük.

A labdarúgó NB III Alföld csoport 12. fordulójában:

Monori SE - Tisza Volán SC Szeged 0-1 (0-0).

Monor, 100 néző, vezette: Kőrösi.

Monori SE:

Mezei – Morauszki, Kajli, Farkas N., Gálhidi, Erős K., Csőke, Balázs, Csikós, Bokros (Gaggiav 30', Cselőtei 76'), Bán. Edző: Herbály Zsigmond.

Tisza Volán SC Szeged:

Czirják – Barna D., Dargó, Mórocz, Grünwald – Szilágyi (Pénzváltó, a szünetben), Szabó A. (Kazi, a szünetben) – Pálfi, Huszárik, Végh A. (Búzási 86') – Beretka. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző:

Kazi (61'). Buchholcz Gábor:

"Tipikus egygólos mérkőzést játszottunk, melyből ezúttal szerencsére mi jöttünk ki jobban. A mély, de kiválóan előkészített talajon kritikán aluli első félidőt produkált mindkét csapat. Mi akaratgyengén és pontatlanul is futballoztunk, de a Monornak sem akadt helyzete. Kulcsembereink, Szilágyi, Szabó és Huszárik ugyanúgy gyengélkedtek, mint az ESMTK ellen. A szünetben kettős cserére szántuk el magunkat, Szabót és Szilágyit lehívtuk a pályáról, Huszárikkal pedig tisztáztuk: kap negyedórát, hogy bizonyítson. Pénzváltó, valamint az edzéseken igen agilis Kazi Laci állt be, ami megváltoztatta játékunkat. Egészen más szellemben futballoztunk a második félidőben, s egy szép ellentámadás végén be is tudtunk találni. A gólszerző Kazit azért is meg kell dicsérnem, mert többször is jól tartotta meg a labdát. Nem tagadom, a Monor előtt is adódtak még lehetőségek, de szerencsére megúsztuk, nem sikerült egyenlíteniük. Összességében úgy vélem, az döntött, hogy mind akaratban, mind pedig játékban óriásit léptünk előre az első félidőhöz képest."

95. perc:

Igazi flúgos futam volt az öt perc ráadás, itt is, ott is eshetett volna gól. A monoriak két százas ziccert pepecseltek el, a vendégek közül Beretka került hatalmas helyzetbe, de lövését bravúrral védte Mezei. A Tisza Volán SC óriási izgalmak közepette szerezte meg a roppant fontos három pontot! Hatalmas gratuláció a fiúknak!

90. perc:

Jön, jön a Monor, de szerencsére csak egy lesgólra futotta erejükből. Már nincs sok hátra!

88. perc:

Egy kapu előtti kavarodás végén Czirják Tamás bravúrral védett egy közeli monori lövést, ez meleg volt, de megúsztuk...

86. perc:

Utolsó cserelehetőségét is kihasználta a Szeged: Végh helyére Búzási Péter érkezett – a biztonság mindenek előtt!

84. perc:

Mórocz Zsolt lövésre szánta el magát 30 méterről, a szemet gyönyörködtető kísérlet alig-alig kerülte el a jobb felső sarkot.

81. perc:

Kiegyenlítetté vált a játék, ismét egyre többet birtokolja a labdát a Volán. Nagy helyzetet az utóbbi percekben nem írhattunk föl a noteszba.

76. perc:

Szép szegedi támadás végén Pálfi tolta Beretka elé a játékszert, aki nagy helyzetben az előtte álló védőbe bombázott.

72. perc:

Egyértelműen átvették a játék irányítását Erősék, mindent megtesznek az egyenlítés érdekében. A Volán eddig stabilan védekezik, s a sündisznóállásból igyekszik ellencsapásokat vezetni. Kazi Lászlóval nehezen bírnak a monori védők.

67. perc:

A legveszélyesebb monori támadó, Bán Zsolt szabadrúgását Czirják nagy bravúrral szedte ki a jobb alsóból.

66. perc:

A bekapott gól után próbál nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni a Monor, de kissé görcsösnek tűnnek a hazaiak. A Volán nyugodtabban játszik, reméljük, ez már a meccs végéig így is marad.

61. perc: GÓÓÓÓÓL!

Barna Dávid robogott el a bal oldalon, beadását Kazi a rövidnél érkezve csúsztatta a hálóba; 0-1! Ezt nevezik fantasztikus cserének!

56. perc:

Óriási lehetőséget hagyott ki a Monor. Bán lépett ki a védők között, egyedül vezette a labdát Czirjákra, ám 12-13 méterről fölé durrantott!

55. perc:

Kecsegtető helyzetben Kazi passzolta rossz helyre a labdát.

52. perc:

Mórocz Zsoltra rájár a rúd. A Volán csapatkapitánya előbb kapott egy csúnya rúgást, majd ahogy az ápolást követően visszatért, azonnal fejbe rúgták... Jelentjük, állja a sarat!

49. perc:

A Volán szerkezete a cseréket követően a következőképpen módosult: Pénzváltó a védelem jobb oldalán, Barna D. pedig a bal szélén küzd tovább, Grünwald behúzódott középre, Dargó mellé, Mórocz pedig föllépett a középpályára. Kazi az előretolt ék, Beretka visszavontabban játszik.

46. perc:

Harsant Kőrösi sporttárs sípja, újabb negyvenöt perc áll a csapatok rendelkezésére, hogy végre szórakoztassák a közönséget. A Szeged kettős cserét hajtott végre: Szilágyi és Szabó A. hagyta el a pályát, helyükre Pénzváltó és Kazi érkezett.

45. perc:

A félidő záró momentumaként – végre – helyzet, mégpedig a kék-feketék előtt! Végh Ariel maradt egyedül a monori tizenhatoson belül, kicsit kisodródva, hosszú sarkot vette célba, s alig fél métert tévedett. Az első negyvenöt percben egy kiemelkedő teljesítmény akadt: Dargó Balázsé, aki roppant magabiztosan szűr a védelem tengelyében. Pénzváltó Bence és Kazi László intenzíven melegít a szünetben.

38. perc:

Továbbra is helyzet nélküli meccset láthatunk, de legalább a mintegy tíz percig tartó csontzene véget ért... A kis dolgoknak is örülni kell egyelőre!

32. perc:

Parázs lett a hangulat a hazaiak által vitatott szituációt követően. Bokrost ráadásul le kellett cserélni, Gaggia Edigio állt a helyére. Bán törlesztésért sárga lapot kapott.

26. perc:

Egy kósza hazai kontratámadás végén Bokros ütközött Czirják kapussal és Móroczcal a büntetőterületen belül. A monoriak tizenegyest reklamáltak, de a bíró sípja – jogosan – néma maradt.

21. perc:

Továbbra sem túlzottan eseménydús a mérkőzés, nem számolhatunk be gólhelyzetről. A szegediek többet próbálkoznak, de a hazai tizenhatoshoz közeledve rendre elrontják az átadásokat.

16. perc:

Az első negyedóra végén a Szeged kissé beszorította a Monort, el is jutott két sarokrúgásig. Az egyik szöglet után Mórocz Zsolt került lövőhelyzetbe, de kivárt, s a védők elsodorták előle a labdát.

10. perc:

Végh Ariel kapott rúgást a lábára, de úgy tűnik, szerencsére folytatni tudja a játékot. Helyzet egyelőre nem adódott egyik kapu előtt sem. Kezd feltámadni a szél, ha még nem lenne elég a rosszból. Úgy tűnik, a vendégek arra törekszenek, hogy átvegyék az irányítást. Kérdés, hogy reagál erre a Monor.

6. perc:

Ahogy az várható is volt, nem esett egymásnak a két együttes. A Monorban mély nyomokat hagyott a sok őszi vereség, a Volánt pedig a múlt heti, ESMTK elleni 0-5 inti óvatosságra. S ha már mély nyomokat említünk, a pálya gyepének állapota a sok eső ellenére is kiváló, ami üdítőnek mondható azok után, amilyen talajon egy hete hazai környezetben játszaniuk kellett a kék-feketéknek.

1. perc:

Megkezdődött az összecsapás. A Monor eddig 8, a Szeged 17 pontot gyűjtött a bajnokságban. A vendégeknél nem játszik a múlt héten kiállított Mészáros Zoltán, őt Barna Dávid helyettesíti. Az ugyancsak eltiltott Buchholcz Gábor vezetőedző helyett pedig ismét Halkó Pál szakosztályvezető meccsel. Miközben Szegeden a hírek szerint még mindig ragyogóan süt a nap, Monoron hideg és nagy köd fogadta a csapatokat. Így nem is meglepő, hogy nem különösebben nagy az érdeklődés a meccs iránt. A szegedieket a Honvéd-drukkereivel kiegészült húszfős közönség buzdítja. A Tisza-parti szurkolók ezúton üzenik Gémes Sándornak, portálunk fotóriporterének, hogy hiába a ferihegyi leszálló közvetlen közelsége, csak hallani lehet a repülőgépeket, látni nem... Hamarosan kezdődik az összecsapás, melynek játékvezetője Kőrösi János lesz, segítői pedig Zsebő Dániel és Ámán András. A mérkőzésről szóló beharangozó írásunkat

itt olvashatják el

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.