Vélemény

Mit kínál a kineziológia?

Mit kínál a kineziológia?

2009. november 18., szerda
Mit kínál a kineziológia?

Manapság általános a stressz, szorongás; eleve a magyar nemzetre jellemző a pesszimizmus. De készítsünk egy gyors mustrát ismerőseink körében, ki hogyan gondolkodik, mi az alaphozzáállása az élethez. Én kevés embert tudok felsorolni, akik minden élethelyzetben kiegyensúlyozottak, megfelelő mennyiségű önbizalommal rendelkeznek, nincsenek kapcsolati problémáik, szóval az élet minden területén sikeresek.

Az orvosi rendelő faliújságján egy hirdetésre lettem figyelmes; gondoltam, ha már órákat várhatok soromra, tájékozódjak is egy kicsit. Egy kineziológus felhívását kezdtem el olvasni. De miről is szól ez a módszer? 1960 óta létezik a gyógymód,

George Goodheart

tekinthető alapító atyjának, aki foglalkozását tekintve csontkovács volt. Tapasztalatai arról tanúskodtak, hogy páciensei a kezelések után ugyanazzal a panasszal újra és újra visszatértek. Egy újabb módszert kellett kidolgoznia: magát a kiváltó okot kezdte el felderíteni. A kineziológia lényege is ugyanez: életünk során azt a meghatározó eseményt hozza felszínre, ami jelenlegi problémánk okozója. Olyan kezelési mód továbbá, ami az izmok tesztelésén alapul.

John Tie

fejleszti tovább a módszert a hetvenes évek során. Ezután speciális ágazatai alakulnak ki, ezek közül a legismertebb a One Brain, amely lelki megközelítésű. Arra alapoz, hogy a fogantatástól kezdve rengeteg hatás ér bennünket, amit az agy elraktároz, és ezeket a befolyásoló tényezőket kérdezik le egy-egy kezelés során. A jelenben már csak a következményekkel szembesülhetünk: kapcsolati problémák, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, szorongás, depresszió, fóbiák, beilleszkedési nehézségek és sorolhatnám. De mi okozza ezeket? Mi a rejtett ok jelen esetünkben? Erre megkapjuk a választ, ha hozunk egy döntést, mely szerint változtatni akarunk életünkön, és végre jól szeretnénk érezni magunkat a bőrünkben. Felesleges problémák nélkül, önbizalommal felvértezve mosolyogni a járókelőkre a főutcán, a világban bárhol. Nincs más hátra, mint tárcsázni a szakember számát, és egy lépéssel közelebb kerülni a megoldás felé…

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.