Bulvár

Lövöldözés a Pécsi Tudományegyetemen

Lövöldözés a Pécsi Tudományegyetemen

2009. november 26., csütörtök
Lövöldözés a Pécsi Tudományegyetemen

Egy csoporttársát megölte, másik három embert pedig megsebesített egy 23 éves gyógyszerészhallgató a Pécsi Tudományegyetem Biofizikai Intézetében.

A hallgató egy marokfegyverrel kezdett el lövöldözni az intézményben dél körül, a támadásban egy ember életveszélyesen, ketten súlyosan sérültek meg - írja a

HírTv honlapja

. A 19 éves áldozat három lövést kapott a mellkasába, a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni. Az életveszélyes sérültet a pécsi klinikára szállították. Az elsőéves elkövető egy tanítási órán kezdett el lövöldözni, majd elmenekült a kutatóintézetből, és a közeli négyszáz ágyas klinikára ment, ahonnan telefonon feladta magát, így húsz percen belül elfogták a kórház hetedik emeletén. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki, a környéket lezárta - tudósít az

MR1-Kossuth Rádió

, melynek információi szerint az elkövető pszichiátriai kezelés alatt állt, és annyira zavarodott állapotban van, hogy a rendőrök sem tudták még kihallgatni.

Győrffy Zoltán

, az egyetem szóvivője úgy tájékoztatta az

Indexet

, hogy egyelőre nem lehet tudni, hogy miért lövöldözött a diák. A tragikus esemény miatt Hiller István oktatási és kulturális miniszter hivatalos programját megszakítva Pécsre utazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.