Sport

Kosárlabda: Nehéz lesz a javítás a Szeviépnek

Kosárlabda: Nehéz lesz a javítás a Szeviépnek

2009. november 24., kedd
Kosárlabda: Nehéz lesz a javítás a Szeviépnek

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata szerdán 18 órától Euroliga-mérkőzést játszik a cseh Brnoval. Még mindig kérdéses Fürész Emőke játéka, a csapatkapitány szívproblémái miatt orvosi megfigyelés alatt áll. A szerdai találkozó eredményének alakulását online közvetítésünkben kísérhetik figyelemmel.

Második hazai Euroliga mérkőzésre készül a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata. A szegedi együttes egy hete kikapott a török Fenerbahcétől. Akkor az első negyedet nagyon elrontotta a Szeviép és végig azon dolgozott, hogy lefaragja a 13 pontos hátrányt. Amikor sikerült megközelíteni ellenfelét, akkor ismét pontatlanul játszott a csapat és a végén már hiába hajrázott. Az Euroligában eddig három mérkőzést játszott a Szeviép Szeged és mindet elvesztette. Javításra itt az alkalom, de nem lesz könnyű, mert a jelenlegi csoportelső, a cseh Brno érkezik Szegedre. A mérkőzést szerdán 18 órától rendezik az újszegedi sportcsarnokban. Az ellenfélnél a cseh játékosokon kívül amerikai, ausztrál, szlovák és montenegrói kosarasok küzdenek. A legponterősebb játékosuk

Taj Mc Williams

(53 pont),

Eva Vitecková

(50), és

Hana Horakova

(50). A Szeviépnél ennél is kiválóbban szórja a kosarakat a litván

Vaida Sipaviciute

, az eddigi három mérkőzésen 57 pontot ért el. A legnagyobb kérdés, hogy a csapat sportorvosa engedélyezi-e,

Fürész Emőke

játékát. A csapatkapitány vasárnap a Pécs elleni rangadón szívproblémái miatt nem lépett pályára. A kiváló kosaras jelenleg is orvosi megfigyelés alatt áll. A többiek készek a megmérettetésre a tavalyi Euroliga második helyezettje ellen.

A csoport állása

1.Brno (cseh)431298-2957
2.Moszkva (orosz)30-264-2016
3.Gdynia (lengyel)422286-2876
4.Fenerbache (török)422285-2956
5.Tarbes (francia)413267-3045
6.Szeviép-Szeged3-3207-2253

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.