Sport

Kosárlabda: elvette az Eger veretlenségét a Szedeák

Kosárlabda: elvette az Eger veretlenségét a Szedeák

2009. november 8., vasárnap
Kosárlabda: elvette az Eger veretlenségét a Szedeák

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjában rangadót vívott a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák. A találkozó alakulását nyomon követhették portálunkon.

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 6. fordulójában:

EKF Hész Eger - Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák 60-79 (17-15, 14-27, 16-17, 13-20).

Szeged: Vida 4, MOLNÁR 15/12, NYILAS 14/6, KOVÁCS D. 22, GÉMES 16. Csere: Simándi 6/3, Varga D. (-), Rezák 2. Vezetőedző: Bonifert Domonkos. Az Eger legjobb dobói: Máté B. 17/6, Szarvas 12, Katona 11/6, Zsemlye 8. Bonifert Domonkos:

"Elsősorban a kiváló védekezésünknek köszönhető ez a nagyszerű győzelem, nagyon ügyesen hajtották végre a játékosok azt, amit kitaláltunk és megbeszéltünk. Gratulálok a srácoknak, de nem szabad egy pillanatra sem megállni, hiszen pénteken egy talán még erősebb ellenfél, a Jászberény látogat hozzánk. Addig is mindenkinek ki kell magát pihennie, aztán pedig alaposan fel kell készülnünk, hogy a jászságiaknak is megmutathassuk!"

IV. negyed:

Furcsa közjátékkal indult a negyed, hiszen a rendkívül feszült egriek a szünetben addig-addig szidták a játékvezetőket, míg egyikük technikait kapott. Gémes Levente köszönte szépen, bedobta a két ajándékbüntetőt (47-61). Vida négy faultja ellenére a pályán. Okosan, megfontoltan, higgadtan kosarazik a Szedeák, szép találatokkal növelte az előnyt (33. perc: 49-67). Vida Máté sajnos nem tudja végigjátszani a találkozót, hiszen a sporik ötödszörre is ítéltek ellene. Simándi Árpád érkezett, az utolsó öt percben ő irányítja majd a gárdát. Tizennyolc pontos fórral lehet gazdálkodni, 70-52-re vezet a Szeged. Újabb két perc pörgött le, egy-egy kosár esett mindkét oldalon. Bár Gémes ellen támadót fújtak, lassan lehet örülni. Nem egészen három perccel a vége előtt 72-54 ide! Sőt, Simándi duplájával 75-56 az utolsó előtti percben, megvan a győzelem, ezt már nem lehet elkiabálni. Az Eger is elvesztette egyik kulcsemberét, Rusznák gyűjtötte be az ötödik bunkót. Bravúr a javából, kedves olvasóink, 79-60-ra győzött a Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák az eleddig hibátlan Eger vendégeként. A siker az okos, fegyelmezett, taktikus játék és a rendkívül agresszív védekezés eredménye. A Szedeák rendkívül jól felkészült a hevesiekből. Hamarosan a jegyzőkönyvvel és Bonifert Domonkos nyilatkozatával jelentkezünk.

III. negyed:

Gémes Lecsó egy kötéssel a lábán jött ki a második félidőre, meghúzta a térdét a sajnálatos esésnél, tovább próbálkozik a játékkal, reméljük, bírni is fogja. A harmadik játékrészt sem kezdte rosszul a Szeged, továbbra is tíz pont fölött tudja tartani az előnyt a Tisza-parti alakulat. Molnár újabb trojkát süllyesztett el a gyűrűben, ám rossz hír, hogy beütötte harmadik faultját. Reméljük, ennek nem lesz jelentősége a végjátékban. A 24. percben 49-36-ra vezet a Szedeák. Úgy tűnik, egyre inkább uralni tudja a meccset a vendégcsapat, nem várt nagy előnyre sikerült szert tenni a nagyszerűen játszó Szedeáknak. Két és fél perccel a negyed vége előtt 38-55 áll a csarnok és a SZEGEDma.hu eredményjelzőjén. Az utolsó két percben kissé közelebb lopózott az Eger, miután néhány külső dobásuk ült a hazaiaknak. A szegediek ziccereket rontottak, kettő-egyes lerohanásban adták el a labdát. Vida Máté elkövette negyedik személyi hibáját, nagyon kell vigyáznia a továbbiakban. A záró felvonás előtt 59-47-re vezetnek a vendégek.

II. negyed:

Nagyszerűen indult a második felvonás szegedi szempontból: Nyilas faulttal együtt vágott be egy triplát, a büntetőt is értékesítette, majd közelről is szerzett egy gólt. 17-21-nél időt kért az Eger. Egyelőre úgy tűnik, nem használtak a tanácsok, Nyilas újabb hármassal vétette magát észre, Gémes pedig középtávolról talált be. Összeállt a szegedi védekezés, immár nyolc pont az előny (18-26). Egyre magabiztosabban játszik a Szeged, Vida is feljavult, Molnár pedig ismét megmutatta az egri nézőknek, hogyan is dobják a hárompontosokat a szedeákosok. Tíz pont fölé nőtt a különbség a 17. percre (22-35). Bár az utolsó másfél percben néhány védekezési hibát elkövettek Kovács Dávidék, mindent egybevetve szenzációs második negyedet produkált a Bonifert-legénység. A kétpontos hátrányból tizenegy pontos előnyt sikerült faragni, 42-31-es szegedi vezetésnél vonultak öltözőbe a csapatok. Pontszerzőink: Gémes, Molnár és Nyilas 9-9, Kovács D. 8, Vida 4, Simándi 3. Érdekesség, hogy a mérkőzést a teljes jászberényi gárda a helyszínen tekinti meg. A másik, még veretlen riválissal november 13-án, pénteken 19 órától az újszegedi sportcsarnokban csapnak össze Vidáék.

I. negyed:

A hazai gárda kezdte jobban a találkozót, a Vida, Molnár, Nyilas, Kovács, Gémes összeállításban kezdő szegediek több hibát is vétettek, így az Eger néhány ponttal meg tudott lépni. A vendégek kissé megijedtek, mikor Gémes elcsúszott a palánk alatt, le is kellett támogatni a centert, de hamarosan vissza tudott állni. A hazaiak rendkívül agresszívan védekeznek, itt csak tökéletes teljesítménnyel lehet esélye a Szedeáknak. A brusztolós, kőkemény első negyed 17-15-ös egri előnnyel zárult. Kovács Dávid pár másodperccel a vége előtt talált be, s a hazai szabálytalanság miatt megítélt büntetőt is bevágta, ezzel hozta föl csapatát. Az utolsó percben Vidát Simándi váltotta. Bonifert Domonkos a szünetben azt kérte övéitől, diktáljanak nagyobb tempót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.