Egyetem

Konferencia: a pedagógia reménye

Konferencia: a pedagógia reménye

2009. november 19., csütörtök
Konferencia: a pedagógia reménye

Tudományos konferenciát rendeznek "A pedagógia reménye - a remény pedagógiája" címmel a Magyar Tudomány Ünnepe 2009 eseménysorozat keretében a Gál Ferenc Hittudományi Főiskola Klebelsberg-termében (Szeged, Dóm tér 6.) november 20-án.

A Gál Ferenc Hittudományi Főiskola a 2009. évi rendezvénnyel egy évente sorra kerülő tudományos fórumot indít el, amely a társadalom intézményeinek személyiségfejlesztő hatását, illetve azok elmaradásait kívánja vizsgálni. E törekvésében a fórum a kereszténység kétezer éves hagyományaiban rejlő értékekre támaszkodik, különös tekintettel XVI. Benedek „Caritas in veritate” (Szeretet az igazságban) kezdetű szociális enciklikájára. A szervezők mindazok együttműködésére számítanak, akik a társadalom- és neveléstudományok területén, a lélektan, a gazdasági élet, a kommunikáció színterein tevékenykednek, és az egyén és a társadalom jobbítására törekszenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.