Kultúra

Klapka rockmusical felvidéki ősbemutató!

Klapka rockmusical felvidéki ősbemutató!

2009. november 4., szerda
Klapka rockmusical felvidéki ősbemutató!

November 8-án 18.00 órai kezdettel a felvidéki Galánta Művelődési Központjában lesz Másik Lehel és Vizeli Csaba Klapka című musicaljének felvidéki ősbemutatója - adja hírül a FelvidékMa hírportál.

A Klapka című musical a nagy sikerű nyári szabadtéri ősbemutató, és az októberi ácsi „kőszínházi” premier után november elején már a Felvidékre is eljut. A CSEMADOK és az MKP helyi szervezetének meghívására a Galántai Városi Művelődési Központban vendégszerepel a Magyarock Dalszínház társulata. A

Takács Tibor

Klapka katonái című kiváló regényén alapuló produkció több környékbeli néző szerint is Komárom és a Csallóköz saját darabja. Az itt másfél századdal ezelőtt élt emberek hős küzdelméről, hazaszeretetükről szól. Éppen ezért fogadta a stáb nagy örömmel a meghívást, mely reményeik szerint egy több állomásból álló felvidéki előadássorozat kezdete lehet. A darabban különleges drámai helyzet alakul ki az 1848-49-es szabadságharc utolsó két hónapjának bemutatásán keresztül. A komáromi vár kapitányának,

Klapka

tábornoknak a haditanács tagjai, és

Haynau

merénylői mellett a saját lelkiismeretével is meg kell küzdenie, amikor az utolsó csepp vérig tartó harc és a tárgyalások között kell döntenie. Szabad-e feláldozni az embereit, vagy az ő feladata a nemzet továbbélő reményének biztosítása. Tevékenysége, s a komáromi várvédők hősies kitartása, mellyel egyedüliként bírtak engedményeket kicsikarni a császáraikkal szemben, ma már a magyar történelem egy dicsőséges fejezete, melynek köszönhetően Klapka György a legnagyobb magyar hadvezérek sorába emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.