Gazdaság

Kell az élelmiszer, de válságban a magyar húsipar

Kell az élelmiszer, de válságban a magyar húsipar

2009. november 28., szombat
Kell az élelmiszer, de válságban a magyar húsipar

Fordulatra van szükség a válságban lévő magyar húságazatban, a Húsipari Dolgozók Szakszervezetének kongresszusa Kaposváron kimondta: közös érdekünk az állattenyésztés bővítése, a húsipar fejlesztése és új munkahelyek létrehozása - írja a sonline.hu.

Szakértői prognózisok szerint a világban várhatóan az elkövetkező évtizedekben az élelmiszerkereslet tartósan meghaladja a kínálatot. Mégis: válságban a magyar húsipar a szakemberek szerint. A válságot mindenki számára érzékelhetően jelzi a folyamatosan csökkenő hazai sertésállomány, a stagnáló szarvasmarha-állomány, a sertés- és marhavágás jelentős visszaesése. A teljes húsipari értékesítés – a baromfiiparral együtt – egy év alatt 10 százalékkal mérséklődött. A magyar húsipari dolgozók számára értelmezhetetlen, hogy a prognózisok ismeretében miért kell munkahelyeket megszüntetni, gyárakat bezárni. A kaposvári kongresszus résztvevői követelik, hogy a gazdaságpolitika a rendelkezésre álló eszközökkel ösztönözze a befektetéseket a húságazatban, a szabályozórendszerrel teremtsen érdekeltséget a befektetésekhez - tájékoztat a

sonline.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.