Bulvár

Kék hírek: Mégsem jószándékú segítő?

Kék hírek: Mégsem jószándékú segítő?

2009. november 13., péntek
Kék hírek: Mégsem jószándékú segítő?

Előzetes letartóztatásba helyezte a Szegedi Városi Bíróság tegnap azt a 49 éves szegedi nőt, aki a megalapozott gyanú szerint egy idős néni zavart állapotát kihasználva rendszeresen elvette tőle a nyugdíját és a lakásából is szinte minden értéket elvitt - közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A Szegedi Rendőrkapitányság kifosztás bűntette miatt folytat eljárást az ügyben. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított számos alkalommal elkísérte a 77 éves nénit a helyi bankfiókba azzal, hogy vegye fel a nyugdíját. Miután a pénzt megkapta, elvette azt tőle. Közben a nénit azzal ámították, hogy kifizették belőle a közüzemi számlákat, ami persze nem volt igaz, hiszen mostanra több százezer forintos tartozás halmozódott fel a szolgáltatóknál. A gyanúsított kihallgatása során azt állította, hogy ő csak jószándékból segített a nénin és nem követett el bűncselekményt. A gyanúsítottat egyébként kórházba kellett szállítani, mert amikor megtudta, hogy a rendőrség őrizetbe veszi, hirtelen rosszul lett - tájékoztatott a szóvivő. A hajnali órákban lakossági bejelentés alapján fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei a Kossuth Lajos sugárúton egy 19 és egy 20 éves fiatalembert, akik miközben az utcán gyalogoltak, „törtek-zúztak”. Amikor a járőrök megérkeztek a fiatalok éppen egy terelőtáblát borítottak fel. Mint kiderült, előtte két autót is megrongáltak, egyiknek a szélvédőjét egy vascsővel törték be, illetve egy mobil WC-t is felborítottak. Az esti italozást követő duhajkodással 170 ezer forint anyagi kárt okoztak. Kihallgatásuk során a bűncselekmények elkövetését lényegében tagadták annak ellenére, hogy tettüknek több szemtanúja is volt. Ellenük rongálás és garázdaság miatt indult büntetőeljárás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.