Sport

Kék-fekete valóság és dobogós remények

Kék-fekete valóság és dobogós remények

2009. november 21., szombat
Kék-fekete valóság és dobogós remények

Téli pihenőre vonult az FK 1899 Szeged együttese

Igazi szurkolói hangulat közepette tartotta záróbankettjét az FK 1899 Szeged csapata, aki első félévét zárta a megyei második osztályban. A Port Royal étterem alagsorában pályán hallható rigmusok és dalok között értékelték a félév teljesítményét a kék-feketék, s több díjat is kiosztottak; a poharakból pedig folyt a komló- és malátalé…

Miután a feljutás rögös útjára emlékezett a sportegyesület elnöke,

Havas Péter

, s megköszönte a SZVSE-nek és

Sahin-Tóth Dezsőnek

a serdülő-,

Keresztúri Jánosnak

,

Nógrádi Tibornak, Kaiser Rezsőnek

pedig az ificsapat felállításában nyújtott segítségét, a megye második vonalának őszi szezonját is értékelte. A száraz számok után – melyeknek tükrében megtudhattuk, hogy így „hobbi” szinten is egy évben 900 ezret kell fizetni egy megyés csapatnak a bírói díjakért és ugyanennyit a pályabérlésért – a zöld gyepen nyújtott produkció került előtérbe. Havas Péter a közepesnél jobbnak minősítette a bajnokság első felének teljesítményét, hiszen az FK a hatodik helyről megy téli pihenőre, ám mindössze csak 5 pont távolságra van a harmadik helytől. Havas szerint a 17 gyűjtött pont azért is elfogadható, mert több meghatározó játékos esett ki a csapatból ilyen-olyan okok miatt. Az elnök két díjat is kiosztott.

Hulánszky Csaba

az 59 mérkőzésével belépett az 50-esek klubjába, míg

Ács Sándor

remek teljesítménnyel lett szintén klubtag: 59 mérkőzésen eddig 49 gólt szerzett. Az elnök külön kiemelte

Turján György

, az NB1-ben is sok csatát megért rutinos ős-szegedi játékos leigazolását, mondván az ő személye sokat lendített a csapaton, illetve a szurkolók támogatását, lévén magát a klubot is a „kanyar fiai” alapították.

Irány a legjobb három

„Belecsöppentünk egy olyan bajnokságba, ahol nem ismertük az ellenfeleket” – kezdte az évad első felének szakmai értékelését az edző,

Hüvös Gábor

. „Egy lendületes rajt után – 3 meccsből 7 pont – jött a hullámvölgy, ami elbizonytalanított engem és a csapatot is, s egyre jobban leszakadtunk az élbolytól. Szerencsére sikerült rendezni sorainkat, a 4-3-3-as felállásból 4-4-2-re váltottunk s ez hatékonyabbnak bizonyult, erősödött a támadóharmadunk.” A tréner hozzátette, hogy soknak tartja a kapott gólok számát, koncentráltabban kell játszani, a jövővel kapcsolatban pedig úgy nyilatkozott, hogy ha a sérült játékosok felépülnek, és ahogy évek óta, a téli felkészülés ismét jól sikerül, akkor a dobogós remények reálisak lehetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.