Közélet

Így épül a Tisza-híd – VIDEÓ

Így épül a Tisza-híd – VIDEÓ

2009. november 27., péntek
Így épül a Tisza-híd – VIDEÓ

Ütemesen halad az új Tisza-híd építése Szeged és Maroslele között. Jelenleg 40 méter készült el a meder felett.

Tizenkét naponta készül el 20 méter a Szegedet Maroslelével összekötő hídból. A tiszai meder felett a 180 méterből már 40 méter elkészült. A hidat összesen négy pillér tartja, ebből kettő közvetlenül a parton helyezkedik el. Az acél- és betonszerkezetű hidat lépésenként építik. A Nyíregyházáról és Dombóvárról elemekben érkezett acélszerkezetet először az ártéren összehegesztik. Ezután a víz felőli részen úszódaru emeli a helyére a szerkezetet, amit precízen illesztenek az előző elemhez. Majd következik a betonozás. A parti részen ugyanazokat a műveleteket kell elvégezni. A két oldalnak szinkronban kell épülnie. Ha nem így haladnának az építők, akkor a pillérről lebillenhetne a híd. „A meder- és az ártéri híd acélszerkezetének a tömege 3200 tonna” – tudtuk meg

Szabó Imrétől

, a Hídépítő Zrt. projektvezetőjétől. Hozzátette: átlagban száz emberrel dolgoznak reggeltől estig. Az acélszerkezet pénteki beemelését videónkon láthatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.