Közélet

Hüvös: politikai bűncselekmény történt Szegeden

Hüvös: politikai bűncselekmény történt Szegeden

2009. november 6., péntek
Hüvös: politikai bűncselekmény történt Szegeden
A közgyűlés pénteki ülésén az egészségügyi integráció elmúlt egy évéről vitáztak a képviselők a Szegedi Tudományegyetem beszámolója alapján. Napirend előtt az ellenzék a tömegközlekedési projekt csúszásai miatt bírálta a városvezetést.

A napirend előtt elsőként felszólaló

Balogh László

független képviselő elmondta: a legutóbbi közgyűlést követően privát e-mail címére halálos fenyegetést kapott.

Botka László

polgármester mindezt úgy kommentálta, fejlődik az ország, hiszen nem pisztolygolyót helyeztek a székére.

Kalmár Ferenc

, a KDNP frakcióvezetője kikérte magának a szocialista városvezető hozzáállását. Mint fogalmazott, a Fidesz-KDNP annak idején, mikor Botka Lászlót érte hasonló inzultus, elítélte azt a cselekményt, ehhez képest a polgármester nem tehetné meg, hogy nevetgél Balogh László szavain. Kalmár Ferenc és

Hüvös László

a tömegközlekedési projektről is szóltak. A Fidesz frakcióvezetője szóvá tette: szakmai dilettantizmusra utal a városvezetés részéről, hogy már lerakott betont vernek föl, síneket szednek föl, s jelenleg képtelenek megmondani, mikor indul újra az 1-es villamos. Mindeközben bagatell indokkal nyolc hónapot csúszik az M43-as autópálya átadása is. Politikai bűncselekménynek nevezte, hogy az autópálya forgalmát, a kamionokat Szeged utcáira terelték, hogy a nagyberuházással majd kampányolni lehessen, holott szakmailag az elhalasztása lett volna indokolt.

Az első napirendi pontban a Szegedi Tudományegyetem beszámolóját tárgyalták az egészségügyi integráció utóbbi egy évéről.

Péter Szilveszter

(Fidesz) azt mondta, javult a gyógyítás biztonsága. Botka szerint a Fidesz először ismerte el, hogy nőtt az ellátás szakmai színvonala. Az ellenzék többi felszólalója a várólisták hosszúsága miatt panaszkodott, illetve a klinikai központ hiánya miatti aggódását fejezte ki. Úgy látják, az emberek oldaláról nézve romlott az ellátás színvonala. A polgármester mindezt "fideszes kettős beszédnek" minősítette. Mikor Péter Szilveszter később kifejtette, mindennapi gondok mutatkoznak a működésben, s Botka Lászlót személyes felelősség terheli az egészségügy elsorvasztásáért, a szocialista politikus úgy reagált: Péter bizonyára megijedt, hogy a pártközpontban meghallják szakmailag megalapozott álláspontját, ezért "kirúgják, és valami bankárt indítanak helyette"... Az ülésről a továbbiakban is rendszeresen beszámolunk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.