Sport

Hátország: így zárt az FK 1899 Szeged utánpótlása

Hátország: így zárt az FK 1899 Szeged utánpótlása

2009. november 25., szerda
Hátország: így zárt az FK 1899 Szeged utánpótlása

Összeállításunkban az FK 1899 Szeged ifjúsági és serdülő labdarúgócsapatának legutóbbi bajnoki mérkőzéseiről számolunk be. Mindkét gárda befejezte az őszi szezont, így az értékelésre is lehetőség nyílt.

Megyei II. osztályú ifjúsági bajnokság Homokháti csoport:

A 13. fordulóban: Tömörkény – FK 1899 Szeged 3-1 (1-1).

Gólszerzők: Varga (2), Fehér ill. Somodi. Piros lap: Tóth D.

Tömörkény: Bugyi – Pusztai, Hevesi, Kasper, Varga, Majevszki, Fehér S., Elekes, Fehér B., Balogh, Bontovics. Edző: Sallai Róbert. FK 1899 Szeged: Geló – Kis (Sepp 85'), Márton, Burzon, Zsigmond, Tóth D., Póta, Tóth Tibor (Tóth Tamás 87'), Somodi (Németh 81'), Petrecz, Tranger. Edző: Kaiser Rezső.

Keresztúri János

utánpótlás-szakágvezető: „Minden szempontból biztató első félidőt játszott a csapat. Nem volt egyáltalán megilletődve senki, ment előre, csinálta a megbeszélteket. Sikerült megszerezni a vezetést, amit hamar, egy perc múlva, egy védelmi hiba miatt elajándékoztunk. De nem zuhant össze a társaság. Megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, azonban talán a rutintalanság miatt kimaradtak a helyzeteink. A második játékrészre viszont elfáradtak a gyerekek. A hazaiak felőröltek minket. Közben jogosan emberhátrányba kerültünk, amit már nem bírt elviselni a csapat. Csüggedésre nincs ok, emelt fővel jöhetett le minden FK-játékos a pályáról. Még egy mérkőzés van ebből a szezonból, a mai produkciót látva optimistán állok a találkozó elé. Ha sikerül az erőnket átmenteni a második félidőre is, és mellé eredményes játékot párosítunk, akkor hozni fogjuk a három pontot.

A 14. fordulóban: FK 1899 Szeged – Csanytelek 1-4 (1-1). Gólszerzők: Somodi, illetve Bátki (2), Rédei, Mátyás.

FK 1899 Szeged: Geló – Fülöp, Márton (Sepp), Burzon, Zsigmond, Póta, Kis (Abonyi), Lipták (Tóth Tamás), Somodi (Németh), Tóth Tibor, Tranger. Edző: Kaiser Rezső. Csanytelek: Gyöngyösi M. – Papp, Szeri, Hencz, Deák, Gyöngyösi D., Bátki, Ürmös, Mátyás, Maszlag, Rédei. Edző: Szeri László.

Kaiser Rezső

edző: „Nem a legjobb előjelekkel vágtunk neki utolsó meccsünknek, hiszen eltiltottunk és sérültünk is volt, valamint olyan játékosunk is, aki élete első mérkőzésére készült. Ennek ellenére természetesen a három pont megszerzését tűztük ki célul, annál is inkább, mert szerettük volna egy szép eredménnyel búcsúztatni az őszt. Erre volt is esélyünk, hiszen 1-1-es állásnál számtalan helyzetet dolgoztunk ki, de ezek sajnos mind kimaradtak, és ahogy lenni szokott, a kimaradt ziccerek megbosszulták magukat, végül sajnos vereséggel zártunk. Bár még sok a tennivaló, a társaság egyértelmű fejlődésen van túl. Amíg a kezdet kezdetén az ellenfél kapujáig is alig jutottunk el, addig mára már szép számmal dolgozunk ki helyzeteket. Egy jó téli végi felkészülés után tavasszal remélhetőleg megkezdjük a felzárkózást.”

A bajnokság őszi végeredménye:

1. Bordány 34 pont, 2. Csanytelek 21 pont, 3. Szatymaz 20 pont, … 9. FK 1899 Szeged 3 pont (9-62).

U16-os megyei bajnokság Tisza-Maros csoport 10. forduló:

Tápé – FK 1899 Szeged 4-1 (1-1). Gólszerzők: Fodor 2, Megyeri, Balog, illetve Földi.

Lezárult a 2009-2010-es megyei serdülőbajnokság őszi fele, a 21 fordulóból 10-et játszottak le a csapatok. Az idei szezon érdekessége, hogy három kört játszanak egymással a csapatok, így az idén a sokat emlegetett mérkőzésszámmal már nincs gond a statisztika alapján. Az évzárás apropóján az FK 1899 Szeged serdülőcsapata is értékelte az őszi produktumot.

A bajnokság állása:

1. SZVSE I. 30 2. Tápé ESK 27 3. Szőregi RSE 16 4. FK 1899 Szeged 13 5. Csanádpalota FC 13 6. UTC 9 7. Apátfalvi SC 5 8. Kiszombor KSK 3 A csoportot pontvesztés nélkül vezeti az SZVSE I., szorosan követi őt a Tápé. Mögöttük pedig az üldözők, az a hat csapat, mely tavasszal is egymással fog harcolni a helyekért. Annak pedig, aki a harmadik helyre fel akar érni, mindenképpen bravúrt kell elérnie, meg kell fognia az éllovasok egyikét. Amelyik csapat ezt tervezi, az jobban teszi, ha jól megköti stoplisát, és le sem veszi innentől kezdve júniusig! Az FK serdülője 10 lejátszott mérkőzésén négyszer győzött, egyszer játszott döntetlent, ötször pedig vesztes állásnál érte a hármas sípszó. Az ősszel 23 gól lőttek, és 26 gólt kaptak.

Marton Gellért

edző játékosai körében a következőképpen értékelt: „Tápén beleszaladtunk egy 4-1-es vereségbe a záró fordulóban, ami miatt maradt bennem, bennünk egy kis keserűség, hiszen 2-1-nél kitámadtunk, de – visszatérő hibáink, a fegyelmezetlenség és pontatlanság miatt – nem tudtunk egyenlíteni. A kiválóan játszó

Fodor

elintézett bennünket, pedig tudtuk, hogy őt ki kell venni a játékból, és akkor nem lesz gond, de az előzetesen bravúrnak minősített – a látottak alapján azonban reális – pontszerzés elmaradt, így a 4. helyen zártuk az őszt. A Szőreggel szembeni hátrányunk ledolgozható, elérhető közelségben maradt a dobogó számunkra. Tudjuk, hogy az utánpótlásban eltöltött éveken egy hosszú tanulási folyamat ível át, s nem föltétlen az eredményt kell hajszolni, Azonban miután az utolsó serdülős szezonja ez a csapat jelentős hányadának, nem mindegy, milyen érzéssel búcsúzunk a korosztálytól. Tehát számít is meg nem is, hiszen az ifi előszobájában vagyunk most, ahol már az eredmény is minősít, nem csak a mutatott játék. Tulajdonképpen 8 meccset játszottunk, hiszen a Tápé elleni első meccsen különböző okok miatt nem tudtunk kiállni, a Szőreg pedig nem jött el a második mérkőzésre, de helyette is hasznos munkát végeztünk, amely hozzájárult ahhoz, hogy a SZVSE ellen igen kiemelkedően teljesítsünk, így komoly párharcra tudtuk kényszeríteni a nálunk jobb játékerőt képviselő A csapatot. Teljesítményünk helyenként ingadozó volt (edzés és mérkőzés), de mindenképpen kiemelném, hogy a nyitómeccset kivéve mindig fel tudtunk nőni a feladatot, bár fegyelmezetlenségünk és pontatlanságaink három pályán elért vereséget eredményeztek, ebből kettőért (Szőreg, Tápé) nagyon kár, hiszen azzal a hat ponttal 5 pont távolságban telelnénk a tápai csapattól, azonban a jelenlegi 14 már soknak tűnik. A keret jelentősen átalakult a nyáron, számos játékos érkezett, azonban távozók is vannak, három játékosunk az ifiben, ketten pedig az A csapatban játszanak, külön örömömre szolgál, hogy mind az 5 játékos meghatározó játékos új csapatában. Több sérültünk és betegünk lábadozik, nekik mihamarabbi jobbulást kívánunk, remélem, a januári edzéseken már mindenki hadra fogható állapotban lesz! December közepéig nyílt terepen edzünk, januárban majd tornaterembe vonulunk, hogy aztán februárban ismét birtokunkba vegyük a zöld gyepet. A tavaszi 11 fordulóban 24 pont megszerzése az elvárt, ez mindenképpen reálisnak mondható, ehhez azonban fejlődni is kell, pontosabban, keményebben és fegyelmezettebben kell edzenie és játszania az egész csapatnak, valamint ehhez elengedhetetlen, hogy a sors megóvjon minket a komolyabb sérülésektől, s remélem, egyeseknek több játéklehetőséget tudok majd biztosítani. Az ősz legjobbjának

Bodnár Martint

jelölöm meg, de természetesen a játékosok szavazata dönt a legjobb őszi játékosról, ebben a kérdésben az én szavazatom is csak egyet fog érni.” Marton Gellért bízik abban, hogy újonnan igazolt játékosait megfelelően tudja beépíteni csapatába, és hogy az új játékosok érkezése egészséges versenyhelyzetet teremt a csapatba kerülésért. Külön kiemelte, hogy az az eredmény, amit az SZVSE U15-ös csapata elért, az egész egyesületnek nagy erőt kell hogy adjon, s külön is gratulál a NIKE Premier Kupán részt vevő minden játékosnak! „A tavaszi rajtig sok munka vár ránk, a csapat és magam hitvallásán nem kívánok változtatni, tudnunk kell, hogy a szerény, alázatos munka vezet csak eredményre, s minden meccsre ugyanúgy kell készülni, minden edzést komolyan kell venni, hiszen a hétvégén nem fog rajzolni az, aki egész héten csak firkált össze-vissza! Szeretném megköszönni a csapat nevében mindazok munkáját, akik azon fáradoznak, hogy megteremtsék számunkra a legideálisabb feltételeket. Köszönjük

Sahin-Tóth Dezsőnek,

a SZVSE-nek és az FK 1899 Szegednek.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.