Gazdaság

Hárommilliárdos szentesi kórházfejlesztésre pályázik a megyei önkormányzat

Hárommilliárdos szentesi kórházfejlesztésre pályázik a megyei önkormányzat

2009. november 11., szerda
Hárommilliárdos szentesi kórházfejlesztésre pályázik a megyei önkormányzat

Holnap a közgyűlés elfogadhatja szentesi kórház fejlesztéséről szóló megyei előterjesztést

A csütörtöki Megyei Közgyűlés legfontosabb napirendje a szentesi Dr. Bugyi István Kórház fejlesztésével kapcsolatos megyei előterjesztés lesz. Hárommilliárd forintra pályázik megye, az előkészítésre pedig 130 millió Ft-ot különítenek el - tájékoztat a Csongrád Megyei Közgyűlés sajtóközleménye.

A több mint 100 ezer ember ellátásért felelős szentesi kórház fejlesztéséről szóló pályázatot 2010. február 15-ig kell beadnia a fenntartó Megyei Önkormányzatnak. A megye nyertes pályázat esetén vállalja a tervezett 3 milliárdos kórházfejlesztési projekt 10%-os önerejét is. A beruházásra 2010-2011-ben kerülne sor, amelynek keretében új technológiai tömb épülne fel. „Nagyon régóta vártunk már erre a pályázatra, és folyamatosan készültünk is rá. Ebben az egészségügyi helyzetben nagyon fontosnak tartom, hogy minden lehetőséget megragadjunk kórházaink fejlesztésére és a színvonalasabb ellátás biztosítására. Bízom benne, hogy egy olyan kérdésben, mint az egészségügy, amely mindenek felett áll, a szentesiek érdekében mindenki segítségünkre lesz, hiszen nagyon szoros előkészítő munka vár majd ránk” – mondta

Magyar Anna

, a Közgyűlés elnöke. Az eddigi pavilonos felépítés helyett a beruházásnak köszönhetően egy épületen belül helyezkedne el az SBO, a központi diagnosztika, a központi műtő és az intenzív osztály. A Csongrád megyei közgyűlés csütörtök reggel rendes ülésén dönthet a megyei beadványról - áll a sajtóközleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.