Közélet

H1N1: megfeledkezett intézményeiről a szegedi városvezetés + HANG

H1N1: megfeledkezett intézményeiről a szegedi városvezetés + HANG

2009. november 20., péntek
H1N1: megfeledkezett intézményeiről a szegedi városvezetés + HANG

Ezer darab gézmaszkot ajánlott fel a Fidesz szegedi frakciója a helyi oktatási intézményeknek, mert úgy látják, hogy megkésett az új típusú influenza elleni védekezés. Miközben már országos H1N1 járvány van, az oltások még csak most kezdődnek. Hüvös László frakcióvezető Gyimesi Lászlóval, a párt szegedi elnökével pénteken délután adták át adományukat a városházán, az Oktatási Iroda vezetőjének.

„A kormányzat képtelen megbirkózni ezzel a járvánnyal, pedig lett volna idejük felkészülni. Az oltások csak most kezdődtek el, holott már országos járvány van” – jelentette ki Gyimesi László önkormányzati képviselő, a Fidesz szegedi elnöke pénteki sajtótájékoztatóján. Gyimesi elmondta, hogy mivel a védettség az oltás beadása után két héttel alakul ki, ezért fontosnak tartja a Fidesz szegedi frakciója, hogy az oltáson kívül más védekezési lehetőség is rendelkezésre álljon. „Régiónkban Csongrád megye a legfertőzöttebb az adatok szerint, éppen ezért az önkormányzatnak nagy felelőssége van abban, hogy a lehető legnagyobb védelmet nyújtsa az intézményeiben dolgozóknak, a diákoknak és ellátottaknak egyaránt. Ennek egyik lehetséges módja a gézmaszk” – mondta el Hüvös László. A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy a szegedi közgyűlés előző ülésén ukrán testvérvárosának, Odesszának ajánlott fel gézmaszkokat. A vírus terjedésével szemben a gézmaszkok használata a védekezés egyik lehetséges módja. Különösen hatékony ez iskolákban, idősotthonokban és minden olyan helyen, ahol sokan fordulnak meg. „Azonban úgy tűnik, hogy a városvezetők megfeledkeztek arról, hogy az oktatási intézményeiket pontosan ilyen maszkokkal ellássák” – magyarázta Hüvös, hogy miért döntött úgy a Fidesz szegedi frakciója, hogy ilyen felajánlást tesz. „Mi fontosnak tartjuk azt, hogy a szegedi oktatási és egyéb önkormányzati intézmények rendelkezzen ilyen maszkokkal stratégiai tartalékként arra az esetre, ha a járvány nagy méreteket ölt” – hangsúlyozta Hüvös László. Az ezer darab gézmaszkot Kardos Jánosnak, az Oktatási, Kulturális és Sportiroda vezetőjének adták át a képviselők a városháza előtt tartott sajtótájékoztatójuk után. A maszkokat egyébként felajánlásként kapták egy segítőjüktől. Gyimesi László a SZEGEDma.hu-nak azt is elmondta, hogy azért az iskoláknak szeretnék eljuttatni ezeket tartalékként, mert a gyerekek kiszolgáltatottak, és kötelező iskolába járniuk, ahol rendkívül nagy a fertőzésveszély. „Bízunk abban, hogy együttműködik velünk a városvezetés, hiszen itt nem pártpolitikai kérdésről van szó, hanem egy olyan összvárosi ügyről, amely pártoktól és korosztálytól függetlenül mindenkit érint” – nyilatkozta portálunknak Hüvös László, és egyben arra kérte a város kormánypárti vezetését, hogy az adományt egészítsék ki a szükséges számban, és juttassák el az összes intézménybe.
gyimesi-laszlo
Hallgassa meg a Rádió Plusz Gyimesi Lászlóval készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.