Sport

Fantasztikus siker: a legjobbak között a SZVSE U15!

Fantasztikus siker: a legjobbak között a SZVSE U15!

2009. november 21., szombat
Fantasztikus siker: a legjobbak között a SZVSE U15!
Szenzációs teljesítménnyel jutott tovább a NIKE Premier Kupa csütörtöki, jászberényi kisrégiós döntőjéből a Szegedi Vasutas SE U15-ös gárdája.

November 19-én Jászberény városa adott otthont

a 11. NIKE Premier Kupa kelet-magyarországi kisrégiós fináléjának

. Megyénket a SZVSE – Rendőr TE utánpótlás-nevelő bázis

U15-ösei képviselték az algyői döntő megnyerését

követően. A megyei döntőkből kikerült hat csapatot két csoportba sorsolták, ahol következő eredmények születtek a színvonalas mérkőzéseken.

Toborzó

A Rendőr TE labdarúgó-szakosztálya várja mindazon gyermekek és szülők jelentkezését, akik a labdarúgás iránt érdeklődnek. Az edzések helyszíne: a Hunyadi téri sportpálya (Dózsa-pálya). Érdeklődni lehet Sahin-Tóth Dezső ügyvezetőnél (tel.: 30/985-25-86).

A csoport:

Jászberény – Olasz Focisuli Debrecen 0-1

SZVSE – Jászberény 1-1.

A szegedi gólszerző:

Németh Róbert

. Sokáig vezetett a megilletődötten kezdő szegedi csapat, de az utolsó percekben egy lepattanó labdából a hazaiak egyenlítettek.

Olasz Focisuli Debrecen – SZVSE 1-1.

A szegedi gólszerző: Németh Róbert. A forgatókönyv hasonlóan alakult az első meccséhez, a szegedi vezetést egy vitatható 11-esből egyenlítette ki az ellenfél. A Debrecen örülhetett a csoportelsőségnek, mivel a Grosics Akadémia csapatától nagyon tartott mindenki, velük így a szegediek kerültek össze az elődöntőben...

A csoport végeredménye:

1. Olasz Focisuli, 2. Szeged, 3. Jászberény.

B csoport:

Grosics Akadémia Gyula – Szakoly 5-1 Bőcs – Szakoly 3-1 Bőcs – Grosics Akadémia Gyula 1-3

A végeredmény:

1.Grosics Akadémia, 2. Bőcs, 3. Szakoly.

A lebonyolítási rend alapján a két továbbjutó helyért rendezték a következő mérkőzéseket.

Az első találkozón:

Bőcs – Olasz Focisuli Debrecen 1-1, 11-es lövések után 4-2 a debreceniek javára.

A második találkozón:

SZVSE – Grosics Akadémia Gyula 0-0, 11-esekkel a SZVSE jutott tovább.

A döntő mérkőzésen a szépszámú, főleg szakemberekből álló nézősereg az eddig két győzelmet szerző Grosics Akadémiát tartotta esélyesnek a szegedi csapat hullámzó játéka miatt. A műfüvön Hágelmann Endre edző a következő csapatot küldte pályára: Mészáros László – Faragó Norbert, Környei Bence, Kertész Gábor, Kakuszi Ádám (Kis Levente) – Vincze Bogdán – Púrosz Leonidasz (Horváth Csaba), Rózsa Dániel, Szántó Dániel – Németh Róbert, Sipos Ákos. A Szeged játékosai megilletődöttség nélkül, a tornán a legjobb, legtaktikusabb játékukat nyújtva, végig fölényben futballoztak. Sajnos sok helyzet kimaradt, ezért a végén csak gól nélküli döntetlent jegyezhettünk föl. Következett hát az öt-öt büntető: Szántó Dániel, Környei Bence, Horváth Csaba, Sipos Ákos és sérülten a labda mögé álló, a fájdalomtól szinte síró Rózsa Dániel is belőtte a büntetőjét, a győzelmet a harmadik sorozatban lövő gyulai játékos büntetőjét bravúrral hárító Mészáros László védése jelentette! A SZVSE így a debreceni Olasz Focisulival került a kelet-magyarországi nagydöntőbe! A SZVSE – Rendőr TE bázis eddigi legszebb sikerét érte el azzal, hogy hazánk legerősebb 24 U15-ös gárdája közé verekedte magát. A csapat tagjai a következők voltak: Mészáros László, Ibis Dursun (kapusok), Faragó Norbert, Környei Bence, Vincze Bogdán, Kakuszi Ádám, Kis Levente, Kertész Gábor, Bécsi Botond (védők), Kalmár Zsolt, Szántó Dániel, Füvesi Bence, Purosz Leonidasz, Rádai Csaba (középpályások), Sipos Ákos, Németh Róbert, Rózsa Dániel, Faragó Dávid, Horváth Csaba (támadók). Edző: Hágelmann Endre. A szegedi együttes bizonyította, hogy szakszerű, áldozatos munkával szerényebb körülmények között dolgozó kiscsapat is érhet el sikereket! A játékosok nagy szeretettel köszönték meg Sahin-Tóth Dezső ügyvezető elnök, Kakuszi Gyula,Marton Gellért és Hágelmann Endre edzők munkáját, és ígéretet tettek arra, hogy 2010 márciusában NB I-es ellenfelek ellen is megállják a helyüket, és bizonyítják tehetségüket! A SZEGEDma.hu szerkesztősége is szeretettel gratulál a páratlan sikerhez, s további nagyszerű folytatást kíván a szegedi tehetségeknek!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.