Sport

Fantasztikus futballhétvége: nyert a SZVSE is!

Fantasztikus futballhétvége: nyert a SZVSE is!

2009. november 15., vasárnap
Fantasztikus futballhétvége: nyert a SZVSE is!

Négy nyeretlen mérkőzést követően újra győzött a megyei I. osztályban a SZVSE-Gyálarét: a kiszombori siker ráadásul rendkívül értékes. Fantasztikusan alakult a szegedi futballhétvége, hiszen a vasutasok mellett a Volán és az FK is három ponttal lett gazdagabb.

„Sokkal jobb hozzáállásra van szükség a tréningeken”, „Össze kell néznünk, össze kell fognunk. Közös feladatunk, hogy sokkal jobban összekovácsoljuk a társaságot. Ha a pályán kívül is együtt vagyunk, akkor elszántabban tudunk egymásért küzdeni a pályán. Azon dolgozunk, hogy ismét megtaláljuk azt a tüzet, azt a motivációt, ami a sikerhez hozzásegített bennünket” – ezeket a gondolatokat

Bacsa András

, a SZVSE-Gyálarét labdarúgója fogalmazta meg a héten, mikor arról beszélgettünk, mi állhat annak hátterében, hogy megtorpant a vasutas a megye I-ben. Nos, örömmel jelenjük: remekül sikerült az összenézés, s újra megvan a tűz! Szombaton Kiszomborra látogatottak Völgyi Rolandék, s a mérkőzés komoly téttel bírt: a hazaiak 20, a vendégek 23 ponttal álltak, így egyáltalán nem volt mindegy az élmezőny aljának, illetve a középmezőny elejének tülekedésében, kihez kerül újabb három pont. A SZVSE-Gyálarét elsősorban mentális próbált hangolni a meccsre, ennek megfelelően már az elejétől látszott: a játékosok rendkívül motiváltak, harapnak, szeretnének bizonyítani. Az első félidőben sorra alakították ki a helyzeteket, de gólt nem sikerült szerezniük, hiába állt

Hegyesi Zs., Simon

és

Völgyi

is több alkalommal szemben a kapussal – ha a hazai hálóőr már tehetetlennek bizonyult, akkor a kapufa segítette őt ki. Fordulást követően jött a hidegzuhany: az első komoly akciójából, az 50. percben megszerezte a vezetést a Kiszombor.

Sahin-Tóth Dezsőnek

ráadásul sérülés miatt két védekező játékosát is le kellett cserélnie – eléggé durva szabálytalanságokat követtek el a hazaiak, faragták a vasutasok támadóit, Hegyesi Zsoltot és Simont is, ám egyikük sem mehetett idő előtt zuhanyozni, tekintve, hogy ifj. Tóth sporttárs nem állt éppen a helyzet magaslatán –, így rendkívül nehéz helyzetbe kerültek a látogatók. Dicséretükre legyen mondva, nem roppantak össze, nem adták föl, hanem mentek előre, s erőfeszítéseiket – végre! – siker koronázta: az utolsó negyedórában sikerült megfordítaniuk az összecsapást. Előbb a 79. percben

Völgyi Roland

talált be (az őszi szezonban már tizenhetedik alkalommal), majd a 89. percben, csattanóként

Kenderesi Márton

remekbe szabott góllal a győzelmet is megszerezte csapatának! A SZVSE-Gyálarét ezzel a sikerrel 26 pontos, s megerősítette ötödik helyét a tabellán. Az utolsó fordulóban, november 22-én (vasárnap) 13 órakor a vasutasok fontos rangadón fogadják a Mórahalom együttesét, majd pedig 29-én Nagymágocsra utaznak, hogy pótolják a 3. fordulóban elmaradt találkozót.

A labdarúgó megyei I. osztály 14. fordulójában:

Kiszombor KSK – SZVSE-Gyálarét 1-2 (0-0).

Kiszombor, 200 néző, vezette: ifj. Tóth Sándor.

Kiszombor:

Benyó – Zsoldi, Tézsla L., Horváth I., Kalmár, Tézsla K., Kovács A., Hatvani, Debreceni, Molnár, Pap (Becsei, Kardos). Vezetőedző: Lehota István.

SZVSE-Gyálarét:

Udvari – Szőri (Vér), István (Kenderesi), Hegyesi Á, Földeák – Dürgő (Virág), Bacsa, Marsal – Simon, Hegyesi Zs., Völgyi. Edzők: Sahin-Tóth Dezső, Kozma Zoltán, Papp Róbert.

Gólszerzők:

Hatvani (50'), illetve Völgyi R. (79'), Kenderesi (89'). Sahin-Tóth Dezső:

„Nagyon boldog vagyok, hiszen rendkívül értékes győzelmet arattunk Kiszomboron. Az egyik fő mumusunkat vertük meg, ami komoly fegyvertény. Lezártuk a rossz sorozatunkat, ráadásul úgy, hogy a végén sikerült fordítanunk, ami igen régen fordult már velünk elő. Sok problémánk volt már a találkozó előtt is, hiszen Szigeti és Magyar B. is megbetegedett, Ágoston iskolai elfoglaltság, Mangó pedig sérülés miatt nem állt rendelkezésre. Ehhez jött még hozzá, hogy a meccs második félidejének elején a hazaiak durva játékának következtében megsérült Istvánt és Szőrit is le kellett cserélnünk. Komoly mentális erőről tettünk azonban tanúbizonyságot, hogy ilyen körülmények között is végül el tudtuk hozni a három pontot. Úgy érzem, ez a siker még jobban összekovácsolja a csapatot, s komoly motivációt, lendületet ad a még hátralévő két mérkőzésre, a Mórahalom és a Nagymágocs elleni találkozókra. Minden játékosomat dicséret illeti, de külön szeretném kiemelni Hegyesi Ádámot, aki elsőrangúan söprögetett, István Andrást, aki sérüléséig remekül oldotta meg feladatát, Kenderesi Mártont mesteri góljáért, illetve Hegyesi Zsoltot, aki bár rengeteg helyzetet ront el, de hatalmas akarattal játszik.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.