Közélet

ÉRTÉK-MENTÉS: Magyar Anna nyílt levele

ÉRTÉK-MENTÉS: Magyar Anna nyílt levele

2009. november 19., csütörtök
ÉRTÉK-MENTÉS: Magyar Anna nyílt levele

Az alábbiakban közöljük Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökének nyílt levelét, a Magyar Televízió azon döntésével kapcsolatban, miszerint a közszolgálati intézmény 2010-ben megszünteti a regionális stúdióit.

Tisztelt Polgármesterek, Képviselők, Politikai vezetők!

A Magyar Televízió bezárhatja vidéki stúdióit! A 2010-es költségvetés nemcsak az önkormányzatokat, hanem már a köztévét is súlyosan érinti! A kormány, jövőre 7 milliárd forintot kíván elvenni az értéket teremtő, körzeti stúdiókkal rendelkező országos közszolgálati tévétől! Nekünk, vidéki embereknek elengedhetetlenül fontos, hogy egy országos köztévének legyenek olyan helyi, szakmai műhelyei, amelyek velünk foglalkoznak és értékeinket közvetítik határon innen és túl! A regionális stúdiók megszűnésével Magyarország négyötöde kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tud megjelenni országos televízióban! A Magyar Televízió egyedüliként foglalkozik a vidéken élők problémáival, minden társadalmi eseményen jelen van, törődik a térségben élők gondjaival és örömével. Felvállalja a kisebbségek, nemzetiségek, a mezőgazdaság fontosabb ügyeit, olyan dolgokat, amelyeket más televíziók nem tartanak fontosnak. Ez a valódi köz-szolgálat!

Pártállásra való tekintet nélkül tisztelettel kérek minden vidéki polgármestert, politikai vezetőt, képviselőt, hogy minden törvényes eszközt vessen be, hogy körzetének Országgyűlési képviselője NE szavazza meg a Magyar Televíziót érintő drasztikus elvonást!

Mentsük meg a Magyar Televízió értékteremtő munkáját!

A vidék nem tűnhet el a köztelevízió képernyőjéről!

Nem csak magunk miatt, hanem Magyarország nemzetközi és európai uniós megítélése miatt is fontos, hogy a kisebbségi, nemzeti, kulturális műsorokat is gyártó körzeti stúdiók megmaradhassanak! Fogjunk össze, és akadályozzuk meg közösen, hogy a 33 éves szakmai múlttal rendelkező regionális stúdiók bezárjanak! Mi, Csongrád megyeiek már tapasztalhattuk a szegedi regionális stúdió munkáját. Tevékenységüket 2008-ban a Megyei Önkormányzat Sajtódíjjal ismerte el! Fogjunk össze a vidéki televíziózásért! Szeged, 2009. november 19.

Tisztelettel: Magyar Anna sk. a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.