Sport

Labdarúgás: egypontos szegedi csata Tömörkényen

Labdarúgás: egypontos szegedi csata Tömörkényen

2009. november 7., szombat
Labdarúgás: egypontos szegedi csata Tömörkényen

A múlt heti nagy csatát egy kicsit langyosabb küzdelem követe az FK 1899 Szeged és a Tömörkény mérkőzést tekintetében. A szegediek nagyon szerettek volna még két győzelmet „behúzni” a téli pihenő előtt. Idegenben most csak egy pontra futotta, de a zárófordulóban az Etelka soron nem lehet pardon…

Három pontért, az élmezőnyhöz való felzárkózás reményében utazott az őszi szezon utolsó előtti fordulójában az FK 1899 Szeged Tömörkényre. Azonban az amúgy is télies időjárás mellé, hidegzuhany érte a csapatot, a találkozó negyedik percében, hiszen a szezonban már nem először kerültek egygólos hátrányba a kék-feketék a mérkőzés első perceiben. A rossz kezdés rányomta bélyegét a folytatásra. Hiába játszott fölényben a Hüvös-legénység, egyenlíteni nem sikerült: vagy a kapufa állította meg a labdát, vagy befejezetlen maradt az ígéretesnek induló akció. A második félidőben is jobbára a hazaiak térfelén folyt a játék. Egy nagyszerű Turján-bólintással sikerült végre egyenlíteni, az FK-rohamok azonban alábbhagytak, további gólhelyzetet nem tudott kialakítani a csapat.

A megyei II. osztály Homokhát csoport 13. fordulójában:

Tömörkény - FK 1899 Szeged 1-1 (1-0).

Tömörkény, 100 néző, vezette: Balázs Erika

Tömörkény:

Bontovics - Kugyela, Baktai, Elekes, Sallai Sz., Janó (Kasza 70'), Sallai R., Dombi, Koncz, Szabó, Gulyás (Szemerédi 60'). Edző: Korom Tibor.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Burzon (Vozár 70'), Meszes, Hüvös, Fodor L., Fodor I., Halász, Nagy, Ács, Turján, Túróczi (Becsei 86'). Játékos-edző: Hüvös Gábor.

Gólszerzők:

Koncz illetve Turján.

Sárga lap:

Baktai, Bontovics, Sallai R. ill. Fodor L., Turján. Hüvös Gábor:

"Azt mondják, hogy az idegenben szerzett egy pont nem olyan rossz eredmény, én azonban mégis úgy gondolom, hogy elvesztettünk két pontot Tömörkényben. Álmos, langyos játékot produkáltunk, jóval több volt ebben a meccsben. Szeretnék gratulálni az ellenfél kapusának, vereségtől mentette meg a csapatát. Az utolsó fordulóban idehaza egy parádés játékkal szeretnénk búcsúztatni a szezont, s köszönetet mondani a lelkes, hűséges szurkolóinknak."

Ifjúsági mérkőzés:

Tömörkény - FK 1899 Szeged 3-1 (1-1)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.