Közélet

Csillag születik: a Mars teresek is beszálltak

Csillag születik: a Mars teresek is beszálltak

2009. november 19., csütörtök
Csillag születik: a Mars teresek is beszálltak

A várossal perben álló Mars téri kereskedők is „beléptek” a csillagvizsgáló megmentését segítő felajánlók táborába. Az árusok arra kérik meg a várost, hogy a négy éve húzódó pereskedés során felmerült perköltségeket – mintegy 300 ezer forintot – e célra használják fel.

Portálunknak

a csillagvizsgáló megrepedt faláról szóló cikke

után sorra érkeznek a felajánlások. Előbb két ellenzéki politikus –

Szabó László

és

Farkasné Pocsai Blanka

– segítene képviselői bérezésének egy részével, most pedig a várossal perben álló kereskedők felől érkezett szerkesztőségünkbe egy közlemény – amit alább olvashatnak –, melyben azt írják, hogy ők is e célra fordítanának egy jelentősebb összeget.

Sajtóközlemény a felajánlásról

A Szeged, Mars téri Bazársor pavilontulajdonosai tájékoztatják a médiát, hogy tudomásukra jutott Szabó László és Farkasné Pocsai Blanka önkormányzati képviselők felajánlása az újszegedi csillagvizsgáló megmentése érdekében. Erre való tekintettel, és arra, hogy a kereskedők és az önkormányzat között egyezkedés alakult ki, az egyezkedés egyik feltételéül fogja szabni, hogy az elmúlt majd 4 év során pavilontulajdonosok részéről felmerült bírósági eljárási költségek, illetékek és egyéb eljárási költségeiket – összesen 300 ezer Ft értékben – nem a saját javukra, hanem a csillagvizsgáló helyrehozatalára fogják kérni az önkormányzattól, és annak megsegítésére kérik azt átutalni egyenesen a csillagvizsgálónak.

2009. november 19.

Németh János szóvivő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.